Jublet for tidlig

Terje Rambøl (25) jublet da han ringte hjem fra ferie i Mexico og fikk vite at han hadde fått studieplass på medisin i Tromsø. Torsdag kom han tilbake til Norge og fikk vite at studieplassen var tatt fra ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg føler meg snytt og er svært skuffet over å bli fratatt det jeg har jobbet for så lenge, sier Rambøl.

Han trodde han endelig hadde lyktes i å sikre seg plass på et studium med et av de aller høyeste opptakskravene i hele landet.

De siste årene har Rambøl jobbet målbevisst med å sanke ekstrapoeng.

Han har tatt opp igjen 11 eksamener fra videregående, studert to og et halvt år ved Universitetet i Oslo og skaffet seg relevant arbeidserfaring.

Jubel

Med 67,7 konkurransepoeng hadde han ikke de aller høyeste forventningene til at det skulle gå bra. Gleden ble desto større da han fikk klarsignalet. Opptaksgrensen i Tromsø var 67,6.

- Jeg ble veldig lettet. Nå slapp jeg å streve nok et år for å samle ekstrapoeng. Dyrt er det også. Jeg har allerede 120000 i studielån, sier han.

- Det er tøft å få en slik beskjed etter at jeg har jobbet så lenge for å komme inn og endelig trodde jeg hadde klart det, sier 25-åringen.

Teknisk feil hos Opptaksentral medisin ved Norges teknisk-naturvitenskaplig universitet i Trondheim gjorde at Nord-Norge-kvoten, som legger beslag på halvparten av de 76 studieplassene, ikke ble utskilt som egen gruppe.
- Dette er meget beklagelig, sier opptaksansvarlig May Britt Kjelsaas.

Kontrabeskjed

Da feilen ble oppdaget, ble noen studieplasser holdt igjen.

Men Opptakssentral medisin måtte sende kontrabeskjed til alle de 26 som hadde mottatt gla'melingen.

I neste uke blir det kjørt nytt opptak for å få riktig tildeling. Dette betyr at nordlendingene har gode muligheter for å få studieplassen tilbake, mens søringene nok må se langt etter studieplassen.
- Jeg håper nå at en tar konsekvensene av sine feil og gir studieplasser til dem som er lovet studieplass, sier Rambøl.

- Det må i så fall departementet avgjøre, sier Kjelsaas.

Rambøl skal skrive brev til statsråd Jon Lilletun og forklare problemet. Når ikke dette fram, må han belage seg på et nytt strevsomt år med forbedring av karakterer.