Jublet for tidlig

Terje Rambøl (25) jublet da han ringte hjem fra ferie i Mexico og fikk vite at han hadde fått studieplass på medisin i Tromsø. Torsdag kom han tilbake til Norge og fikk vite at studieplassen var tatt fra ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg føler meg snytt og er svært skuffet over å bli fratatt det jeg har jobbet for så lenge, sier Rambøl.

Han trodde han endelig hadde lyktes i å sikre seg plass på et studium med et av de aller høyeste opptakskravene i hele landet.

De siste årene har Rambøl jobbet målbevisst med å sanke ekstrapoeng.

Han har tatt opp igjen 11 eksamener fra videregående, studert to og et halvt år ved Universitetet i Oslo og skaffet seg relevant arbeidserfaring.

Jubel

Med 67,7 konkurransepoeng hadde han ikke de aller høyeste forventningene til at det skulle gå bra. Gleden ble desto større da han fikk klarsignalet. Opptaksgrensen i Tromsø var 67,6.

- Jeg ble veldig lettet. Nå slapp jeg å streve nok et år for å samle ekstrapoeng. Dyrt er det også. Jeg har allerede 120000 i studielån, sier han.

- Det er tøft å få en slik beskjed etter at jeg har jobbet så lenge for å komme inn og endelig trodde jeg hadde klart det, sier 25-åringen.

Teknisk feil hos Opptaksentral medisin ved Norges teknisk-naturvitenskaplig universitet i Trondheim gjorde at Nord-Norge-kvoten, som legger beslag på halvparten av de 76 studieplassene, ikke ble utskilt som egen gruppe. - Dette er meget beklagelig, sier opptaksansvarlig May Britt Kjelsaas.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer