Jublet og klappet da Full City ble trukket av grunn

Nå går ferden til NATO-kaia mellom Langesund og Stathelle.

I SLEP:  Full City ble i formiddag trukket løs fra skjærene på Såstein og slept til havn. Foto: Torbjørn Berg
I SLEP: Full City ble i formiddag trukket løs fra skjærene på Såstein og slept til havn. Foto: Torbjørn Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(LANGESUND/Dagbladet: Da havaristen «Full City» klokken 11.31 gled av skjærene på Såstein og fløyt ut på Rognsfjorden, brøt ordfører Jon Pieter Flølo og hans følge ut i applaus og jubel.

 -Dette gikk aldeles smertefritt, og langt lettere enn jeg ville ha trodd med dette utgangspunktet, sier Bamble-ordføreren som de siste to ukene har opplevd at hans feriekommune har blitt grundig tilsølt av olje fra havaristen som i stormen 31. juli gikk på skjærene ved Såstein.

-Nå vet vi i alle fall hva vi har å gjøre, og trenger ikke lenger frykte for mer søl fra den kanten, sier han.

OpprørtFor to døgn siden var ikke nyhetene så gode. Kraftig vind førte til at lensene ved skipet slet seg og rundt 300 liter olje drev inn i naturperlen Steinvika.

Selv om ordføreren er fornøyd nå, slapp ikke Langesund helt unna oljesøl. Noe ny olje rant ut av hulrom i skipet da det ble dratt av grunn. En illeluktende film spredte seg over store deler av Rognsfjorden. Eimen fra denne oljefilmen fyller nå gatene i Langesund.

EnkeltDet kunne imidlertid gått betraktelig verre. Mange trodde det å få «Full City» av grunnen ville være svært vanskelig. Også innen det maritime miljøet hersket det tro på at dette var et sjansespill. Det viste seg imidlertid at samspillet mellom de tre slepebåtene til Bugsér & Berging, Bever, Worker og Belos, fungerte. Beredskapsdirektør Johan Marius Ly fra Kystverket sa imidlertid på forhånd at det ikke var noen form for rutine i dette arbeidet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer