Jublet over OL-vraking: Nå er SV og Frp bestevenner!

Tom Harald Nesvik og Audun Lysbakken med OL-jubel.

FAST GREP: Frps Harald Tom Nesvik og SVs Audun Lysbakken fikk det som de ville da Høyre vraket OL i Oslo 2022. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FAST GREP: Frps Harald Tom Nesvik og SVs Audun Lysbakken fikk det som de ville da Høyre vraket OL i Oslo 2022. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I gangene på Stortinget sto SV-leder Audun Lysbakken og parlamentarisk leder i Frp, Harald Tom Nesvik og ventet i spenning på Høyres avgjørelse.

Både SV og Frp har lenge vært OL-motstandere, og de to politikerne, som ikke kan sies å være enige i det meste, omfavnet hverandre kameratslig i gangene etter at Høyre avgjorde at det ikke blir OL i Oslo i 2022.

- Vi er fryktelig glad for denne beslutningen, som vi tok allerede på landsmøtet i mai. Dette er en stor og viktig seier for Frp, men vi er også glad for at Høyre kom til avlsutningen gjennom en god og ryddig prosess, sier Nesvik til Dagbladet.

- Dette borger godt for samarbeidet i åra som kommer, sier han.

-Kom Frp med noen krav til høyre?

-Vi har ikke krevd noe som helst, det er ikke den måten vi jobber på

- Alle som har forsøkt å skape inntrykk av at det har vært problemer har nå blitt motbevist, mener Nesvik.

- Hvis Høyre hadde sagt ja, hva hadde det betydd?

- Det hadde faktisk ikke betydd noe. Frps statsråder hadde uansett stemt nei.

- En klok beslutning, sier nestleder Gjermund Hagesæther i Frps stortingsgruppe om kveldens beslutning til representantenene til regjeringskollega Høyre.

Allerede for noen dager siden sa Hagesæther offentlig at han hadde forventet en slik avgjørelse.

- I lang tid har det vært to hovedtegn til at det gikk i denne retningen: at det ikke er god nok støtte i folket og at IOC har stilt urimelige krav, sier Hagesæther til Dagbladet.