Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jugendhus ødelagt av brann

Et fire-fem etasjers, verneverdig jugendhus i Kongens gate 30 i Ålesund ble i dag ettermiddag påført store skader i en brann. Ingen personer kom til skade i brannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det NTB forstår er bygningen totalskadd innvendig, og det er usikkert om det er mulig å berge husets originale fasade. Det såkalte Kåresen-huset er en forretningsgård med intakt jugendfasade innenfor en funkisfasade, som er påbygd i nyere tid.

Evakuert

Brannen i Kåresen-huset ble meldt ved 13.30-tiden. Brannvesenet rykket ut med 25 mann, og hadde kontroll med flammene etter en time, opplyser overbrannmester i Ålesund, Arild Myhra.

Bjørknes Privatskole som ligger vegg-i-vegg med Kongens gate 30 ble evakuert. Gjestene og personalet på Hotel Noreg på andre siden av gaten ble også evakuert.

Politiinspektør Reidar Andresen ved Sunnmøre politidistrikt opplyser at det foreløpig ikke er mulig å si noe om brannårsaken.

I de nederste etasjene på gården er det forretningslokaler, mens det i tredje og fjerde etasje, som har fått størst brannskader, er hybler og leiligheter.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media