Jugoslavia truer Albania

BEOGRAD (NTB-DPA-AFP): Jugoslavia anklager Albania for innblanding i jugoslavisk anliggender. Albansk støtte til geriljagruppen Kosovos frigjøringshær gir Jugoslavia rett til å forsvare seg med alle midler, sier visestatsminister Zoran Lilic.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Visestatsminister Lilic beskyldte også Vesten for å støtte og oppmuntre «terrorister» i Kosovo.

- Åpen støtte

- Albanias åpne støtte til og hvordan Vesten i praksis forholder seg til den såkalte Kosovos frigjøringshær (UCK) er det største hinderet for en politisk løsning på krisen, sa visestatsminister Zoran Lilic til avisen Vecernje novosti i Beograd.

Lilic mener Vesten må sørge for å stoppe våpensmuglingen til Kosovo fra Albania og anklager Albania for å utdanne og trene terrorgrupper.

Ifølge Lilic er dette innblanding i Jugoslavias indre anliggender.

- I dette tilfellet er vi angrepet og har rett til å forsvare oss med alle midler, sa Lilic.

Holbrooke

USAs nyutnevnte FN-ambassadør, Richard Holbrooke, kom tirsdag til Makedonias hovedstad Skopje for å holde en rekke møter på regjeringsnivå om situasjonen i Kosovo.

Holbrooke skulle møte Makedonias president og statsminister og senere ha samtaler med kosovoalbanernes leder, Ibrahim Rugova. Holbrooke skulle deretter reise til Beograd for å ha samtaler med president Milosevic.

Holbrooke vil ifølge det amerikanske utenriksdepartementets talsmann James Rubin gjøre det klart for Milosevic at kravene fra den internasjonale Kontaktgruppen ikke er en meny han kan velge fra.

Militære mål

I Wien sa en høytstående militær NATO-representant at alliansen ikke utelukker noen militære muligheter for intervensjon i Kosovo.

- Ingenting er utelukket. Fra et luftforsvarsperpektiv er Serbia en betydelig trussel, sa talsmannen som krevde anonymitet.

Utplassering av bakkestyrker blir også vurdert. På spørsmål om en styrke på den albanske og makedonske siden av grensen til Kosovo kan komme til å bestå av mellom 7000 og 20 000 mann, svarer han:
- Det vil være et lavt tall.

(NTB)