Jugoslavia vil stille Milosevic raskt for retten

Jugoslavias tidligere president Slobodan Milosevic må snarest mulig stilles for en domstol og svare for de konflikter han bidro til å utløse på Balkan. Det sier landets utenriksminister Goran Svilanovic.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Svilanovic understreker imidlertid at et rettsoppgjør bør skje etter sørafrikansk modell, og at Milosevic derfor bør stilles for en serbisk domstol og ikke utleveres til FNs krigsforbryterdomstol.

- Det serbiske, bosniske og kroatiske folk mener Milosevic må betale for det han gjorde og organiserte, sier Svilanovic.

- Jeg vil presse på for at det skal reises tiltale her, så raskt som mulig. Han må svare for det han har gjort mot nabolandene, sier den jugoslaviske utenriksministeren.

Milosevic er tiltalt for krigsforbrytelser av FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia, men det nye regimet i Beograd har ingen planer om å etterkomme domstolens begjæring om utlevering.

- Vi har grunnlovsmessige hindre for å utlevere, og det er også politiske hindre ettersom vi lovet folket ikke å utlevere ham, sier Svilanovic.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer