Jugoslavias hær angriper Kosovo

Den jugoslaviske hæren gikk i dag til angrep på en av den kosovoalbanske geriljaens baser med tungt artilleri. Basen ligger i skogkledde fjellsider i Podujevo-området nord i Kosovo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Aksjonen har offisielt som mål å befri åtte serbiske soldater som holdes av geriljaen.

Nyhetsbyrået Reuters korrespondent så stridsvogner skyte granater i rask rekkefølge i retning av landsbyene Lapastica og Gorna Lapastica, der geriljaen skal ha en av sine baser. Ifølge det kosovoalbanske informasjonssenteret i provinshovedstaden Pristina begynte granatskytingen klokken 13.40 norsk tid lørdag.

Byen Podujevo, 30 kilometer nord for Pristina, lå fullstendig øde og forlatt, bortsett fra serbiske politikjøretøy som kjørte igjennom i stor hastighet med maskingeværer på taket.

Fristen ute

- De internasjonale meklerne har ikke klart å forhandle fram en løslatelse. Alle tidsfrister har nå gått ut, sa en serbisk offiser ifølge det offisielle serbiske nyhetsbyrået Tanjug.

Men en annen serbisk kilde med forbindelser både til den jugoslaviske hæren og observatørene fra OSSE - Organisasjonen for samarbeid og sikkerhet i Europa - sa at det fortsatt pågikk samtaler med geriljaen, selv om tiden var i

De åtte serbiske soldatene holdes trolig fanget i fjellene rundt landsbyen Stari Trg. Dit kom en kolonne på seks pansrede kjøretøyer og sju stridsvogner lørdag. Landsbyen ligger 40 kilometer nordvest for Pristina. Kolonnen hadde tidligere lørdag forlatt Pristina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer