- Jugoslavias hemmelige tjeneste beordret drapet på Olof Palme

Det hevder tidligere jugoslavisk spion.

NYE OPPLYSNINGER: Olof Palme ble skutt og drept i det sentrale Stockholm den 28. februar 1986. Nå hevder en tidligere jugoslavisk spion at den var den hemmelige tjenesten, UDBA, som beordret drapet. Foto: Odd Wentzel / Dagbladet
NYE OPPLYSNINGER: Olof Palme ble skutt og drept i det sentrale Stockholm den 28. februar 1986. Nå hevder en tidligere jugoslavisk spion at den var den hemmelige tjenesten, UDBA, som beordret drapet. Foto: Odd Wentzel / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De nye opplysningene kommer ifølge Focus fram i et avhør med tidligere spion Vinko Sindicic som den tyske avisa har fått tilgang til. Ifølge Sindicic skal jugoslaviske agenter ha skygget Palme døgnet rundt og kartlagt hull i sikkerheten rundt ham.

Selve drapet skal ifølge Focus ha blitt begått av en leiemorder som i dag er 65 år gammel og bor i Zagreb i Kroatia, hvor han arbeider i et privat sikkerhetsselskap.

I 2009 førte vitneopplysninger fra Vinko Sindicic til at drapet på en jugoslavisk dissident i 1983 endelig ble oppklart.

Avhøret hvor opplysningene om Palme-drapet kommer fram, skal ha blitt sendt til Sverige allerede i 2008, men uten at svensk politi gikk videre med saken. Ifølge svensk politi blir opplysningene nå kontrollert.

Palme ble drept på åpen gate i Stockholm den 28. februar 1986.

NTB