Jugoslavisk mafia brer om seg

- Kriminelle fra det tidligere Jugoslavia er langt mer organiserte nå enn tidligere. De har vært flinkere til å finne markeder, de har mangt mer penger og de samarbeider med serbiske myndigheter, sier den frittalende professor i Nordisk Ljubisa Rajic.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På 70-tallet eksisterte det en del grupper som drev internasjonal kriminalitet med bakgrunn i det som da het Jugoslavia. De var svært uorganiserte men ble blant annet kjent for en uvanlig råhet og uortodokse metoder. Arkan skaffet seg en mappe hos Interpol på denne tiden.

 Etter at krigen brøt ut på Balkan, skiftet mange av disse ettersøkte forbrytere ham, og framsto som krigshelter. Mange fortsatte å operere på den gale siden av loven, og flere kunne bygge seg opp temmelig store rikdommer. En av dem var Arkan.

Bredt kontaktnett

- Arkan holdt blant på en del i Sverige, bekrefter Ljubisa Rajic til Dagbladet :på nett, men legger til at det ikke var de aller største forbrytelser han egnet seg til.

 - Det var noe helt annet enn det han har ressurser til i dag, sier Rajic. Han legger til at han ikke kjenner avdøde Dragan Joksovic, men han er ikke i tvil om at Arkan og mange andre forbrytere i Serbia, holder kontakten med mennesker i svært mange land.

 - Etter krigen var det en del som flyktet tilbake til Serbia, i og med at de var ettersøkt også for krigsforbrytelser, men de beholdt et bredt kontaktnett. Arkan kan neppe noen gang dra utenfor det tidligere Jugoslavias grenser, men han kan godt finansiere ting over hele Europa, sier Rajic.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer