Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Juks var nødverge

- AUF-erne var i en nøds- og tvangssituasjon da de blåste opp medlemstallene, hevdet høyesterettsadvokat Tor Erling Staff i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da fikk forsvarerne ordet etter tre dager med aktors dokumentopplesing. Staff beskrev kampen mellom de ulike ungomsorganisasjonene om å være størst som en geriljakrig.

- AUF-erne var i klemme på grunn av tidligere oppblåste medlemstall. De hadde ikke mulighet til å gå ut av praksisen uten å bli stemplet som forrædere, sa Staff.

- Det er en form for nødverge. De kunne ikke komme seg ut av triksekulturen uten å bli stemplet som illojale.

Staff, som forsvarer Bjørn Jarle Røberg-Larsen, er opptatt av av å tine ned isfronten mellom de tiltalte.

Men gårsdagens rettsmøte demonstrerte likevel med all tydelighet spriket mellom de fire tiltalte og deres forsvarere. Staff slaktet i virkeligheten en motmelding forsvarerkollega Sigurd Klomsæt har skrevet mot Kommunerevisjonen.

Kommunerevisjonens rapport er en knusende avsløring av Oslo AUFs medlemsjuks og regnskapsrot. Klomsæt kaller flere av punktene i denne rapporten «det reneste tøv». I går sa Staff at han mener Kommunerevisjonens rapport i hovedsak er riktig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!