Jukse-anklager før TV-aksjonen

KRISTIANSAND (Dagbladet): Snaue to måneder før høstens TV-aksjon til inntekt for Flyktningerådet, rystes den humanitære organisasjonen av beskyldninger om snusk og ulovlige avtaler i tilknytning til virksomheten omkring spilleautomatene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- En veldig, veldig lite hyggelig situasjon å komme opp i. Jeg håper ikke at denne saken skal overskygge TV-aksjonen 17. oktober, sier Flyktningerådets generalsekretær, Ola Metliaas.

Anklagene mot Flyktningerådet kommer i kjølvannet av konkursen i automat-entreprenørselskapet Royal Automater A/S i Vennesla som på det meste opererte flere hundre av Flyktningerådets spilleautomater.

Ifølge bobestyrerens foreløpige innberetningen til Kristiansand skifterett synes det som om selskapets ledelse manglet økonomistyring de siste 12 månedene før konkurs- åpningen i slutten av mars.

- Forfalsket

I mesteparten av denne perioden hadde Flyktningerådet, ifølge bobestyreren, kontroll med automat-selskapet. Flyktningerådets markedssjef Terje Eriksen var selskapets styreformann mens politiet midlertidig hadde fratatt selskapets stifter spilletillatelsene.

I ettertid har beskyldningene haglet mot både Flyktningerådet og markedssjefen .

I bobestyrerens rapport blir det omtalt at Flyktningerådet på ett tidspunkt hevdet at underskriftene på en ulovlig avtale om såkalt returprovisjon var forfalsket. Da avtalen seinere kom på bordet hevdet organisasjonen at den aldri var blitt satt ut i livet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer