Juksedømt utfordrer Rune Gerhardsen

For snart tre år siden ble Ragnar Bøe Elgsaas (29) dømt for omfattende medlemsjuks i Oslo AUF. Nå vil han kapre velgere til Arbeiderpartiet og slåss med Rune Gerhardsen om sikker plass på Oslo Ap's stortingsliste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Unge Bøe Elgsaas kan bli mannen som torpederer tidligere byrådsleder Rune Gerhardens comeback i rikspolitikken.

Et flertall i valgkomiteen har foreslått Bøe Elgsaas på femteplass. Et mindretall vil ha eksbyråd Rune Gerhardsen der. Striden blir avgjort på nominasjonsmøtet 9. januar.

- Vi gjorde noe galt i Oslo AUF som det ble en prosess av og som endte i retten. Jeg har sonet min straff, og føler at jeg har gjort opp for meg. Jeg anser meg ferdig med saken, sier Bøe Elgsaas til Dagbladet.

I fengsel

Vinteren 1998 ble Bøe Elgsaas sammen med stortingsrepresentant Anders Hornslien og to andre dømt for grovt bedrageri begått mens de satt i styret i Oslo AUF.

Men opprullingen av AUF-skandalen, rettssak, dom og fengselsstraff førte ikke til at Bøe Elgsaas ga opp politikken.

- Jeg har vært engasjert i politikk siden jeg meldte meg inn i AUF som 15-åring og slutter ikke å være interessert i politikk selv om jeg opplever noe sånt. Når AUF har ønsket meg som ungdomskandidat på stortingslista, og valgkomiteen har foreslått meg der, må de ha akseptert at AUF-saken er tilbakelagt. Jeg håper og tror at velgerne også godtar det, sier Bøe Elgsaas, som er sosialøkonom og jobber med informasjon i Sparebankforeningen.

Forskjells-Oslo

Bøe Elgsaas lister opp en lang rekke saker han vil jobbe for hvis han blir valgt.

- Det som kanskje opptar meg mest, er de store og økende forskjellene vi ser i Oslo. Fattigdom er et kjempeproblem for altfor mange, sier Bøe Elgsaas som selv er vokst opp på Oppsal. Han mener staten må inn for å sikre vedlikehold og drift av kollektivtrafikken i hovedstaden, og han vil ha bedre arbeidsforhold i skolen.

Ung erfaring

- Hvorfor er det du og ikke Rune Gerhardsen som bør stå på femteplass på stortingslista?

- Et flertall i valgkomiteen har satt meg der. At et mindretall har satt Rune opp mot meg, kan jeg ikke gjøre noe med. Men det er viktig at unge får plass på Stortinget, sier han.

<B>STORTINGSMANN:</B>Ragnar Bøe Elgsaas kan bli mannen som hindrer Rune Gerhardsen plass på Stortinget. Striden om femteplassen på stortingslista avgjøres 9.januar.