Ulvegeneralen forbanna på egen regjering

- Jukser med ulvetall

Regjeringen førte folk bak lyset under de store demonstrasjonene tidligere i vinter, mener ulveaktivist Gunnar Gundersen.

JUKSER: Gunnar Gundersen, mangeårig stortingsrepresentant for Høyre, mener regjeringen jukser med ulvetall. Her foran Statsministerens kontor under forrige ulveopprør i 2017. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
JUKSER: Gunnar Gundersen, mangeårig stortingsrepresentant for Høyre, mener regjeringen jukser med ulvetall. Her foran Statsministerens kontor under forrige ulveopprør i 2017. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg visste at statssekretær Atle Hamar jukset med tall og kom til å bli avslørt, sier den mangeårige Høyre-representanten til Dagbladet.

- Ulven yngler på sommeren, ikke om vinteren. Nye tall fra desember til februar viser at midlertidige tellingstall ikke skal brukes som fasit, fortsetter Gundersen.

Som leder for den såkalte Naturbruksalliansen, var han med å arrangere den store ulvedemonstrasjonen utenfor Stortinget i januar. Han er opprørt over det han mener er en bevisst villedning fra regjeringens side.

Og ansvaret legger han først og fremst på skuldrene til statssekretær Atle Hamar i det Venstre-styrte Klima- og miljødepartementet.

Flere ulv

- Ved årsskiftet påsto Hamar at vi hadde 4,5 ynglende ulveflokker i Norge. Han konkluderte dermed med at vi var innenfor bestandsmålet. Dette fikk konsekvenser. Rovviltnemndenes beslutning om uttak av tre flokker ble stoppet, sier Gundersen.

Nå viser ulvetellingen at bestandsmålet nok en gang er oversteget. Enkelt sagt: Det er flere ulver i Norge enn Stortinget har sagt at det skal være.

-Nye, foreløpige tall som er sendt til Rovdata fra Høgskolen i Innlandet viser at det ved utløpet av januar var 7,5 til 8 yngliger. Og fortsatt gjenstår mye av registreringssesongen, sier Gundersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer