Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Juksing med sjokolade og brus kan ha finansiert Islamisk Stat og Al-Qaida

Var direktører i danske firmaer - mistenkt for svindel i millionklassen.

TERRORISTER: Moms- og avgiftssvindel i Danmark kan ha bidratt til terrorfinansiering av grupper som IS og Al-Qaida. Arkivfoto: Gail Orenstein / NurPhoto
TERRORISTER: Moms- og avgiftssvindel i Danmark kan ha bidratt til terrorfinansiering av grupper som IS og Al-Qaida. Arkivfoto: Gail Orenstein / NurPhoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere personer, som er mistenkt for å drevet moms- og avgiftssvindel i Danmark, har ifølge spansk politi tilknytning til IS og al-Qaida, skriver DR.

Dansk etterretning undersøker nå om pengene kan ha blitt brukt til å finansiere terror. 

Sjokolade, brus og ost Nettverket inkluderer blant andre tre terrormistenkte spanjoler, som har vært direktører i danske firmaer som har drevet handel med varer som sjokolade, brus, kylling og ost, ifølge DR .

De tre er mistenkt for moms- og avgiftssvindel i millionklassen, og skal også ha pådratt seg gjeld til flere private kreditorer. 

Opplysningene kommer fram i DR-dokumentaren «Sådan svindles Danmark».

PET undersøker saken Politiets etterretningstjeneste (PET) i Danmark bekrefter at de er kjent med saken, og sier at de vil undersøke hvorvidt danske svindelpenger har blitt brukt til terrorfinansiering. 

- PET følger generelt situasjonen rundt terrorfinansiering og annen terrorstøtte i Danmark. Vi samarbeider dessuten med en rekke statlige og offentlige institusjoner i innsatsen mot finansiering av terror, skriver de i en mail til DR.

På terrorliste To av de tre er anholdt i Spania for blant annet å ha forsøkt å skaffe våpen og sprengstoff, og for å rekruttere 26 islamister som er reist til islamistiske grupper i Mali og Libya, ifølge DR.

Mennene er fremdeles siktet i saken, men de er løslatt mot kausjon. 

Den tredje direktøren er på flukt.

En fjerde person, som også kunne skilte med direktørtittel i Danmark, skal ha vært del av nettverket. Han havnet på USAs terrorliste i 2014, men er ikke lenger i live.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media