Jul verden over

Bomber i Indonesia, fyrverkeri-forbud på Elfenbenskysten, Paven taler i Roma og Herborg Kråkevik sang for hovedstadens rusmisbrukere. Vi gir deg utdrag og bilder fra julefeiringa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Over Betlehem, byen der det hele startet, ligger et teppe av regn og sorg. 2000 års-feiringen av Jesu fødsel skulle bli høydepunktet i millenniums-feiringa men tre måneder med uroligheter har ødelagt ethvert håp om tidenes julefeiring.

Under kaldt regn har noen få palestinere og tilreisende turister vært samlet for å markere jula. Vanligvis på denne tida henger julepynten tjukt på plassen foran kirka hvor man tror Jesus ble født. I dag er det god plass mellom julelysene og dekorasjonene.

Den palestinske presidenten Yasser Arafat kom flygende til Betlehem. Det er første gang siden uroen startet, at han besøker Vestbredden. Arafat overværer alltid midnattsmessen, og i år blir intet unntak. Siden uroen brøt ut i slutten av september, har minst 345 blir drept - mesteparten palestinere.

Uten smell på Elfenbeinskysten

Heller ikke på Elfenbenskysten går de en hyggelig juletid i møte. Etter et år med to militære opprør, utstrakt vold, drap og etniske konflikter, tar ikke myndighetene sjansen på å utsette befolkningens tynnslitte nerver for ytterligere påkjenninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer