NABO: Aud Vollset Torheim har problemer med å forstå hva som har skjedd i hjembygda. Foto: Iris Engen Skadal
NABO: Aud Vollset Torheim har problemer med å forstå hva som har skjedd i hjembygda. Foto: Iris Engen SkadalVis mer

- Jula blir ikke den samme i år

De døde i Torheim hadde til sammen sju barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NORDFJORDEID (Dagbladet.no): - Jula blir ikke den samme i år. Man vet at familien til den drepte mangler et medlem, og at de fire barna ikke har en mamma å komme hjem til, sier Aud Vollset Torheim (52) til Dagbladet.no.

Hun bor i bygda Torheim i Sogn og Fjordande, et lokalsamfunn i sjokk, etter at 44 år gammel kvinnen og en 57 år gammel mann i dag ble funnet døde.

Politiet mener at mannen først drepte kvinnen, før han har drept seg selv.

Kvinnen har fire barn, og Aud Vollset Torheim er nå mest bekymret for dem.

- Tankene går til de sørgende, og jeg tror dette vil være med oss i lang tid fremover, sier hun.

De fire barna som står tilbake etter at moren i går ble drept av sin tidligere kjæreste har tidligere mistet sin biologiske far av medisinske årsaker.

- Et stort tap

Vollset Torheim mener drapet på den 44-årige firebarnsmoren på Torheim rett utenfor Nordfjordeid er et stort tap for den vesle bygda.

Hun bor bare tre minutter fra åstedet, og kjente den avdøde kvinnen som en ressurssterk og viktig figur i lokalsamfunnet. Nå tror hun at hendelsen vil prege jula for hele lokalsamfunnet, og mener at adventstiden har fått en traumatisk start.

- Det er så fryktelig det her. Alt er helt surrealistisk, og det har utvilsomt vært en merkelig dag for oss alle. Alle vet hvem alle er på Torheim, og man merker fort at noen mangler, sier hun.

- Vi var så glade da hun besluttet å komme tilbake til bygda, og hadde trodd vi skulle få beholde henne her. Hendelser som denne skjer bare på fjernsyn - ikke her, og det hele er uforståelig, sier Volset Torheim.

Lærer

Mannen var, ifølge Bergens Tidendes nettutgave, ungdomsskolelærer ved en skole i en annen kommune i Sogn og Fjordane. Han hadde tre voksne barn

Kripos jobber nå i kveld med å undersøke åstedet, og politiet holder på med avhør.

JOBBER PÅ ÅSTEDET: Kripos ankom i ettermiddag den lille bygda. Foto: Iris Engen Skadal
JOBBER PÅ ÅSTEDET: Kripos ankom i ettermiddag den lille bygda. Foto: Iris Engen Skadal Vis mer