Julebilde vekker avsky: - Motbydelig

Et republikansk kongressmedlem får kritikk etter å ha delt et julebilde av at familien hans poserer med våpen, bare dager etter at fire tenåringer ble drept i en ny skoleskyting i USA.

GOD JUL: Med dette bildet ønsker republikaneren Thomas Massie (nederst til venstre) Twitter-følgerne sine en god jul. Foto: Privat / Twitter / @RepThomasMassie
GOD JUL: Med dette bildet ønsker republikaneren Thomas Massie (nederst til venstre) Twitter-følgerne sine en god jul. Foto: Privat / Twitter / @RepThomasMassie Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«God jul! PS. Julenissen, vær snill og ta med ammunisjon», skriver Thomas Massie på Twitter, og deler bildet som nå får flere amerikanere til å se rødt.

Republikaneren, som representerer Kentucky i den amerikanske kongressen, sitter nederst til venstre på familiebildet. Familiebildet som på mange måter ser ut som et helt vanlig julekort.

Det som vekker oppsikt er at, smilende foran juletreet, et holder samtlige familiemelder hver sitt skytevåpen, deriblant semi-automatiske våpen.

Saken er omtalt i flere medier, deriblant Sky News.

Fire drept i skoleskyting

Julehilsenen ble publisert på Twitter lørdag, bare dager etter at våpendebatten igjen blusset opp i USA.

Tirsdag ble fire tenåringer skutt og drept på Oxford High School i Michigan. En 15 år gammel gutt er siktet etter skyteepisoden. Foreldrene hans er siktet for uaktsomt drap, da det var de som kjøpte det halvautomatiske våpenet sønnen angivelig skal ha brukt.

Foreldrene nekter straffskyld.

Michigan-skytingen, som er den dødeligaste skoleskytingen i USA siden 2018, føyer seg inn i rekken av dødelige skytinger i USA.

- Ufølsomme drittsekker

Blant de som reagerer på republikanerens julebilde, er det demokratiske kongressmedlemmet John Yarmuth. Han representerer også delstaten Kentucky.

Yarmuth beskylder kollegaen for å åpenlyst feire barnedrap som om det skulle vært en touchdown i amerikansk fotball.

- Skammelig, skriver han på Twitter, og legger til:

- Jeg lover at ikke alle i Kentucky er ufølsomme drittsekker.

Svarer med bilde av grav

I 2018 ble 17 mennesker drept og 17 skadd under en skoleskyting i Parkland i Florida.

19 år gamle Nikolas Cruz, som var tidligere elev ved skolen, tok seg inn på skolen Marjory Douglas Stoneman med et lovlig innkjøpt automatvåpen av typen AR-15, og åpnet ild.

Blant de drepte var 14 år gamle Jamie.

Jamies far, Fred Guttenberg, er nå en aktiv våpen-aktivist, som jobber for å forhindre vold med våpen.

Guttenberg er en av dem som har svart på representantens julehilsen.

- Siden vi deler familiebilder, her er mine. Et er det siste bildet jeg tok av Jamie, det andre er hvor hun ligger gravlagt på grunn av skoleskytingen i Parkland, skriver Guttenberg på Twitter.

Vedlagt er et bilde av en smilende Jamie, og et av gravstedet hennes.

- Motbydelig

Den britiske komikeren Abil Ray, kritiserer også Massie.

- I fjor ble over 5000 barn skutt i USA. Over 1300 døde. Likevel har en republikansk politiker bestemt seg for at dette er et festlig bilde. Tenk om dette var et bilde av en svart eller muslimsk familie, skriver komikeren på Twitter.

Komikeren mener det er slik en jul for de hvite privilegerte ser ut.

- Motbydelig, legger han til.

GÅR VIRALT: Melania og Donald Trumps forhold har vært et stort diskusjonstema i det siste, og ryktene om et haltende ekteskap ble ikke mindre etter at dette klippet gikk viralt. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Ap / NTB / Twitter Vis mer

Slik svarer han

Representant Massie har ikke svart på kritikken. I stedet har han republisert en Twitter-melding fra Donald Trumps tidligere pressesjef, Anthony Scaramucci.

Scaramucci var den tidligere presidentens kommunikasjonssjef i Det hvite hus i en veldig kort periode i juli 2017. Siden har han rettet krass kritikk mot Trump.

- Hvis noen stiller mot denne d-sekken, ta gjerne kontakt med meg, skriver Scaramucci på Twitter, og legger ved Massies julehilsen.

Han lover samtidig å gi pengestøtte til de som utfordrer representanten.

Det er altså meldingen Massie selv har republisert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer