Julebord-historier vi husker

«Amatørfylla» er det nye begrepet som brukes når nordmenn tar seg ut på julebord. Inntaket av alkohol er for drøyt - og norske julebord etterlater seg de villeste historier. Her er noen av dem:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjem til pol'ti

I helga var en dame i finstasen så full at hun ikke kunne gjøre rede for seg. Hun kom til stasjonen i drosje, fordi sjåføren ikke fant hjemmet hennes og hadde kjørt rundt med henne lenge. Hun måtte sove ut rusen hos oss.

Vaktsjef Terje Olav Høyland i Stavanger politidistrikt

Full pupp

Da maten var fortært og tida inne for en café avec, trakk kvinnen like godt fram en svulmende pupp og sprutet en god melkeskvett i kaffekoppen sin.

- Noen andre som vil ha en sprut? »

Restaurantsjef i Stavanger

Hjem fra ribba

Det finnes en del 40-åringer som ikke tåler alkohol særlig godt. Det gjelder spesielt de som drikker sjelden, og som virkelig slår seg løs på julebordet. Sist helg måtte vi rykke ut til Fru Haugans Hotell. En av gjestene i restauranten hadde startet julebordsfeiringen for tidlig, og lå avdrukket over ribba mens resten av det lystige firmalaget spiste og drakk. Mannen slapp fyllearresten - vi kjørte ham hjem i stedet.

Overkonstabel Snorre Bogfjellmo i Mosjøen

Hvor er jeg?

I fjor ble jeg oppringt ved seks-tida på morgenen mens jeg stod på Lambertseter. Mannen ville ha drosje hjem fra nachspiel etter julebord, og ringte fra mobiltelefon. Jeg spurte hvor han var. Jeg aner ikke, men det er et bakeri i nærheten, svarte han noe groggy. Jeg ba han gå til nærmeste lyskryss, og finne gateadressen.

Tore Løkkeberg, leder i drosjegruppen, Oslo Taxi

Med blått øye

Etter julebordet oppsøkte en av gjestene et nachspiel på hotellet der han bodde. Men der ble han kontant avvist - med et blått øye. Dette gikk så inn på mannen at han gikk inn på sitt eget rom og raserte det. Foruten et blått øye kostet julebordet ham 5000 kroner i erstatning til hotellet - og 3000 kroner i bot. Dessuten måtte han betale for overnattingen, selv om han sov i fyllearresten.

Politibetjent Jan-Erik Kjelle i Kristiansund

Fuktig forspill

Ved et av våre første skikkelige julebord, tok fylla helt av. Gjestene kom fra vorspiel, og hadde kjørt med buss for å komme fram til lokalene. Mange var sørpe fulle, og begynte å spy med en gang de kom inn døra. Noen av dem sovna på toalettene.

Tom Magnussen, hovmester ved «Det medicinske selskab» i Oslo

Feil hjem

Hvert år er det enkelte som skal hjem fra julebord, men som ikke husker hvor de bor. For noen uker siden kjørte jeg en mann fra julebord som oppga boligadresse på Majorstua. Han sovna i bilen. Først da vi kom fram, oppdaga han at han hadde flytta fra Majorstua. Nå bodde han på en helt annen kant av byen.

Tore Løkkeberg, leder i drosjegruppen, Oslo Taxi

Deres majones

Deres Majones

En dresskledd herremann i Stavanger tok en stor neve reker og stappet dem godt ned i lomma. Snakker om å være frekk, tenkte restaurantsjefen og ble skikkelig forbannet:

- Hei, du glemte noe!
Resolutt grep han majonesen, åpnet gjestens jakkelomme og badet rekene i majones.

Restaurantsjef i Stavanger

Feil hus

Sist helg var en av julebordsgjestene på vei hjem, men vedkommende klarte ikke de siste 200 meterene. Da måtte vi kjøre ham hjem. En annen ringte på i et av nabohusene, han var så full at han ikke var klar over at det var feil hus han skulle inn i.

Vaktsjef ved Fredrikstad politistasjon, Arne Otterstad

Mer før vi stenger?

- To av firmaets ansatte ble plutselig voldsomt amorøse. Ikke før var de ferdige med maten, før de begynte å spise på hverandre. Så forsvant de i retning toalettene. Etter hvert som tida gikk, måtte vi sende en «ekspedisjon» etter dem. Mannen var litt brydd over å bli knepet i akten, men kvinnen lot seg overhodet ikke sjenere. Blussende rød i ansiktet og med et lykkelig smil entret hun restauranten og slo seg ned blant kollegene igjen.

Betjeningen på en restaurant ved Aker Brygge