Julebord-kutt i kriserammet oljebransje

I Statoil oppfordres det til nøkternhet.

KUTTER JULEBORD: ConocPhillips er et av selskapene som kutter jubebord i år. Her er
elje- og energiminister Tord Lien er på besøk på Ekofisk med administrerende direktør Steinar Våge i ConocoPhillips.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
KUTTER JULEBORD: ConocPhillips er et av selskapene som kutter jubebord i år. Her er elje- og energiminister Tord Lien er på besøk på Ekofisk med administrerende direktør Steinar Våge i ConocoPhillips. Foto: Carina Johansen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De dårlige tidene i oljebransjen gjør at mange selskaper kutter julebordet i år. Statoil fortsetter tradisjonen, men oppfordrer til nøkternhet.

Ifølge Stavanger Aftenblad er amerikanske ConocoPhillips blant dem som har avlyst julebordet for ansatte både på land og offshore i Norge.

- Det er en vurdering av den vanskelige situasjonen vår industri er inne i med reduksjon av arbeidsplasser som gjør at vi i år ikke arrangerer julebord, sier Stig S. Kvendseth, direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt i ConocoPhillips Norge.

Også selskapets julebord i Oslo, der det tidligere har kommet både statsråder og andre politikere, er avlyst.

Statoil skal ha julebord, men nye retningslinjer sier at ansatte kun får delta på ett - og hvis ikke annet er avtalt, er det uten partner.

- Stikkordet er nok nøkternhet. Det ser alle er naturlig og viktig når det legges ned et stort arbeid med å redusere kostnader i bransjen gjennom året ellers. Men vi synes det er viktig at de ansatte kan ha et arrangement eller en julemiddag og treffes i sosial sammenheng, sier pressekontakt Morten Eek.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram