POLITIET: Seksjonsleder ved voldsavsnittet, Anne Alræk Solem, sier at den drepte og den siktede var på samme sosiale sammenkomst i Holmenkollen i går. Reporter: Øystein Andersen. Video: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Drapet på Holmenkollen:

Julebordet fikk en tragisk slutt: - Vi er i sjokk og er sterkt preget av det som har skjedd

Bedriften arrangerte en hyggelig førjulsfest for sine ansatte. Den endte på tragisk vis da en av de ansatte ble drept.

Politiet har pågrepet og siktet en mann i 30-åra fra Latvia for drap, etter at en mann ble knivstukket og drept under et julebord i Holmenkollen natt til lørdag. Et titall personer skal ha vært til stede da hendelsen fant sted, opplyser politiet.

Det var i en lavvo på «Lille Gratishaugen» ved hoppanlegget at knivstikkingen skjedde.

Dagbladet har snakket med daglig leder for bedriften som arrangerte julebordet.

- De ansatte har det tungt. Det er en alvorlig hendelse. Vi bistår politiet i å få tak i de pårørende, sier han.

Ifølge bedriftslederen har de ansatte det vanskelig etter å ha mistet en kollega.

Drept etter festen

- Vi er selvfølgelig i sjokk. Vi er sterkt preget av det som har skjedd. Vi kjenner våre ansatte godt. Dette er fryktelig. Vi jobber intenst med å ivareta ansatte som er direkte og indirekte berørt, sier han.

Ifølge daglig leder hadde det vært en hyggelig julefest som foregikk i ordnede former. Mellom 70 og 80 ansatte deltok på festen, men det var etter at festen var over at mannen i 30-åra ble drept av en kollega i bedriften.

- Det var en ren ansattfest. De fleste hadde dratt hjem. Det var helt på slutten av festen at drapet skjedde. Det skjedde i forbindelse med opprydningen, sier lederen.

Ivaretas av kriseteam

Han fikk meldingen om drapet fra sine ansatte på morgenkvisten.

- Det var ansatte som var der og håndterte situasjonen og fikk varslet politiet. Det var en trist avslutning på en hyggelig fest. Nå må vi sørge for å at vare på dem alle sammen.

De ansatte blir ivaretatt av et kriseteam og det kommer til å bli arrangert minnestund for de ansatte.

DRAP I HOLMENKOLLEN I NATT: Ole Kristian Sørland arrangementssjef i Skiforeningen opplyser at lavvoen, hvor drapet skjedde, var leid ut i går. Reporter: Øystein Andersen. Video: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Kranglet

Siktede vil framstilles for varetektsfengsling mandag, men har lørdag blitt avhørt. Der har også en krangel som skal ha oppstått før knivdrapet vært tema. Mannens forsvarer, John Christian Elden, skriver i en SMS til Dagbladet at avhøret har gått bra.

- Han fikk anledning til å komme med sin forklaring og svarte på alle spørsmål. Krangelen er en del av det politiet må etterforske, skriver advokaten.

Den siktede mannen skal ifølge Elden ikke ha tatt stilling til straffespørsmålet foreløpig.

- Det er for tidlig å vurdere før faktum er avklart på hva som lå bak knivbruken, skriver Elden.

Kjent for politiet

Den pågrepne mannen skal være hjemmehørende på Hamar. Han er tidligere kjent for politiet. Politiet vil ikke opplyse hvorfor de kjenner til mannen. Han ble pågrepet på samme sted som offeret ble funnet.

De går foreløpig ikke ut med detaljer om fornærmedes bakgrunn, da pårørerende ikke er varslet. Han skal imidlertid ikke være bosatt i Oslo.

- Det vi kan si, er at heller ikke offeret er norsk statsborger, sier seksjonsleder ved voldsavsnittet i politiet, Anne Solem.

Det skal være gjort flere beslag som betegnes som interessante, men Solem vil ikke kommentere disse utover dette.

- Det skal ha vært et titall personer som var vitner til hendelsen. Det er gjort mange vitneavhør i natt og tekniske undersøkelser på stedet, sier Solem.

Pågripelsen av mannen skal ha gått helt udramatisk for seg.