Øst politidistrikt:

Julebordet kan koste deg 10 000

Politiets video som oppfordrer til å ikke havne i fyllearresten, tar av i sosiale medier.

KAN HAVNE PÅ GLATTCELLE: Politet i Follo og Østfold har sett seg lei av at folk ikke klarer å oppføre seg i julebordsesongen. De har derfor laget denne videoen. Reporter: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Julebordsesongen er i gang, og flere tar seg friheten til å drikke mer enn ellers. Det har politiet i Follo og Østfold fått kjenne på.

I den anledning publiserte Øst politidistrikt en video på sine Facebook-sider, med en omvisning der noen ender opp etter julebordet - nemlig på glattcella.

«Julebordsesongen er endelig i gang. Hvert eneste år er det dessverre mange som besøker arresten vår på Grålum etter julebordet», skriver politiet på Facebook.

- Det er gjerne vanlige folk som ikke drikker så ofte, og som tar det litt for hardt ut på julebordet. Dagen etterpå er det mye anger og fylleangst, sier Per Marius Thorbjørnsen i Øst Politidistrikt til NRK P3 Nyheter.

Videoen har i skrivende stund over 250 000 avspillinger.

Et forebyggende budskap

Kommunikasjonsrådgiver Marita Hatlelid, som jobber tett med Nettpatruljen, var hjernen bak video-ideen.

- Hvert år har vi flere besøkende på glattcella enn vi skulle ønske oss, med folk som har drukket for mye og gjort dumme ting på byen, sier hun til Dagbladet.

Hun forteller at hensikten med videoen er å gi et forebyggende budskap og oppføre seg pent mot hverandre. De har prøvd å få fram budskapet i tidligere julebordsesonger, men informasjonen har ofte druknet i mylderet på sosiale medier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer