Julebordgjest husker ikke noe fra 45 meter

Avinor-ansatte på Sola torde ikke stoppe klatremann i 20-årene.

45 METER:  Julebordgjesten klatret opp i stigen på utsiden av tårnet i bakgrunnen på Stavanger Lufthavn Sola. ARKIVFOTO: SCANPIX.
45 METER: Julebordgjesten klatret opp i stigen på utsiden av tårnet i bakgrunnen på Stavanger Lufthavn Sola. ARKIVFOTO: SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En kraftig bedugget julebordsgjest hadde mer flaks enn vett da han natt til lørdag klatret 45 meter i en stige opp til kontrolltårnet på Stavanger lufthavn Sola.

De to Avinor-ansatte ble lettere sjokkert da mannen banket på gulvluken i tårnet og ville inn, melder NRK.

Først ville de ikke slippe den berusede mannen inn i kontrolltårnet, men da han nektet å klatre ned igjen, åpnet de luken.

Torde ikke stoppe - De prøvde først å holde han ute av tårnet med makt, men han var så beruset at de fryktet for livet hans dersom han skulle klatre ned stigen igjen. De måtte slippe ham inn, sier sjefsflygeleder Remi Willassen.

Den 45 meter lange stigen som er boltet fast på utsiden av kontrolltårnet er ment å være en rømningsvei for dem som jobber i tårnet.

Men området rundt tårnet er ikke sikret eller gjerdet inn, slik at hvem som helst kan klatre opp stigen.

Willassen erkjenner at episoden kunne ha endt riktig ille, og utelukker ikke at det bli aktuelt med bedre sikring.

Angrende synder Julebordsgjesten, en mann i midten av 20-årene, ble hentet av politiet og avsluttet feiringen i arresten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer