Julebordgjest husker ikke noe fra 45 meter

Avinor-ansatte på Sola torde ikke stoppe klatremann i 20-årene.

 45 METER:  Julebordgjesten klatret opp i stigen på utsiden av tårnet i bakgrunnen på Stavanger Lufthavn Sola. ARKIVFOTO: SCANPIX.
45 METER: Julebordgjesten klatret opp i stigen på utsiden av tårnet i bakgrunnen på Stavanger Lufthavn Sola. ARKIVFOTO: SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kraftig bedugget julebordsgjest hadde mer flaks enn vett da han natt til lørdag klatret 45 meter i en stige opp til kontrolltårnet på Stavanger lufthavn Sola.

De to Avinor-ansatte ble lettere sjokkert da mannen banket på gulvluken i tårnet og ville inn, melder NRK.

Først ville de ikke slippe den berusede mannen inn i kontrolltårnet, men da han nektet å klatre ned igjen, åpnet de luken.

Torde ikke stoppe - De prøvde først å holde han ute av tårnet med makt, men han var så beruset at de fryktet for livet hans dersom han skulle klatre ned stigen igjen. De måtte slippe ham inn, sier sjefsflygeleder Remi Willassen.

Den 45 meter lange stigen som er boltet fast på utsiden av kontrolltårnet er ment å være en rømningsvei for dem som jobber i tårnet.

Men området rundt tårnet er ikke sikret eller gjerdet inn, slik at hvem som helst kan klatre opp stigen.

Willassen erkjenner at episoden kunne ha endt riktig ille, og utelukker ikke at det bli aktuelt med bedre sikring.

Angrende synder Julebordsgjesten, en mann i midten av 20-årene, ble hentet av politiet og avsluttet feiringen i arresten.

Han var helt ute av stand til å gjøre rede for seg da han var vel oppe i tårnet, men framstod som en angrende synder dagen derpå.

- Han ble avhørt på lørdag. Han husker ingenting, og vet ikke hvorfor han klatret opp stigen. Han beklager på det sterekste det han har gjort, og var en ydmmyk mann dagen etter, sier etterforskningsleder Kristian Johansen i Rogaland politidistrikt.