Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Julebordgjester tente opp med kunst

Fest i Nordreisa kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var på et julebord i et regionhus i Nordreisa kunst ble brukt som ved.

Pynteved

Halti-bygget i kommunen ble brukt som julebordlokale sist lørdag, og da gikk installasjonen som kunstner Terje Roalkvam har laget til å fyre opp, melder Nordlys.

At høy promille kan ha vært inne i bildet da festdeltakerne fyrte opp med kunst kan ikke avvises, men kunstverket åpner også for misforståelser.

Roalkvam og kona Johanne Marie Hansen-Krone smykket ut lokalet for to år siden. Hun med et maleri, han med en peis.

- Den er ikke helt ødelagt, men redusert. De gikk løs på trekubber som går inn som en del av installasjonen, sier kunstneren til Dagbladet.no.

Limt sammen

Han forteller at peisen inngår som en viktig del av utsmykkingen av lokalet, og at han brukte materiale fra kommunen da han laget den. Stein er hentet fra fjellet, bjørkekubber fra skogen og rustfritt stål er brukt som et symbol på teknologien og samfunnet.

- Bjørkekubbene er skåret til på en spesiell måte, stablet inn i en luke, kylt godt inn og limt sammen, forteller kunstneren, som tror festdeltakerne må ha hatt litt av en jobb for å få kubbene løs. På den andre siden av peisen finnes det en åpen luke der bruksveden har fått plass.

Trist

Terje Roalkvam synes det hele er triste greier. Han forteller at han har lagt en god del arbeid i peisen, og at det var hans avdøde svigerfar som hadde hugget og kappet veden som er brukt.

- Det burde være rutiner på sånne ting når de leier ut, sier peisbyggeren, som skal nordover til sommeren for å reparere peisen. Det tror han skal gå bra, og håper han finner tilsvarende kubber i den nordnorske skogen.

I mellomtida skal man fylle samfunnshuset fylle på med ved, helt midlertidig.

- Dette er først og fremst vårt ansvar. Vi burde ha påpekt overfor leietakerne at de ikke måtte røre den veden som nå er brent, sier driftsleder Margrethe Haslund til Nordlys.

<B>HAR HENGT OPP LAPP:</B> Veden til venstre er en del av installasjonen. Til høyre (ikke synlig på bildet) oppbevares bruksveden. Kunstneren lover å rette opp på utsmykningen til sommerne. Og kommunen har hengt opp advarsel på kunstveden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media