JULEFEST:3. Julearrangementet Alternativ jul for Oslos svakeste risikerer tvangsmulkt og serveringsforbud etter en inspeksjon av Mattilsynet andre juledag i fjor. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
JULEFEST:3. Julearrangementet Alternativ jul for Oslos svakeste risikerer tvangsmulkt og serveringsforbud etter en inspeksjon av Mattilsynet andre juledag i fjor. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Juledugnaden for Oslos svakeste kan ryke i år

Risikerer serveringsforbud fra Mattilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Julearrangementet Alternativ jul for Oslos svakeste risikerer tvangsmulkt og serveringsforbud etter en inspeksjon av Mattilsynet andre juledag i fjor.

- Mattilsynet hadde fått tips om at noe ikke gikk ryddig nok for seg. På 45 år har vi sikkert brutt en og annen forskrift i matloven, men vi har aldri hatt noen problemer med maten vi har servert, sier initiativtaker for Alternativ Jul, Henning Holstad til Aftenposten.

Arrangementet sørger for varme, mat, gaver og juletregang til rusmisbrukere, bostedsløse og andre som ikke feirer tradisjonell jul. I fjor trakk Alternativ Jul i alt 3000 mennesker og 600 frivillige bidro.

Mattilsynet har nå sendt brev til foreningen hvor den pålegges å melde arrangementet inn til matmyndighetene og følge krav og regelverk for restauranter og næringsmiddelvirksomhet. Fristen er satt til 4. april.

- Hvis vi skal tilfredsstille lovens krav som om vi var en næringsmiddelbedrift, vil konsekvensen sannsynligvis være at arrangementet ikke kan gjennomføres, sier Holstad.

Distriktssjef i Mattilsynet i Oslo, Kjetil Berg, sier til avisen at de er fullstendig klar over at arrangementet er rettet mot de svakeste i samfunnet.

- Men vi mener at dette arrangementet er så stort at det omfattes av loven, sier Berg.

(NTB)