Julefred over Betlehem

Tusener trosset betongmur og snøvarsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For første gang på seks år har nå turistene våget seg mannsterke tilbake til Jesu fødeby. Israelernes kjempemur rundt Betlehem kunne ikke legge noen demper på stemningen.

Pilegrimer samlet seg på Manger-plassen ved Fødselskirken for å få med seg juleparaden, og meteorologenes løfte om snø hadde skapt stor forventning.

- Det er ganske utrolig. Etter å ha hørt mye om konflikten mellom Israel og Palestina, hadde jeg ventet meg at tilstandene skulle være litt tøffere, sier amerikaneren Stephen Ogden til AP.

Høljregn

Dessverre brakte julaften bare høljregn, men de mange frammøtte fikk allikevel med seg at Jerusalems patriark, Michel Sabbah besøkte byen. I en svart, pansret bil seilte han gjennom det gamle kontrollpunktet for tilreisende til Betlehem. På vei til Rakels grav, en av jødenes helligste minnesmerker.

Betlehem har ikke har vært bedre besøkt siden 2001. De siste årene har intifada og konflikter mellom palestinere og israelere satt sitt merke på den årlige julefeiringen, og besøkstallene som på nittitallet strakk seg opp i titusener svant fort hen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer