JULEFYLL: Politiet har opplevd både vold og ordensforstyrrelser i natt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
JULEFYLL: Politiet har opplevd både vold og ordensforstyrrelser i natt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Julefyll skapte hodebry for politiet

Tyveri av juletre, væpnet aksjon og flere masseslagsmål. Natta har vært utfordrende for politiet flere steder i landet.

Natt til torsdag har politiet over hele landet måttet håndtere kriminalitet i forbindelse med fyll. En mann har stjålet et juletre i Møre og Romsdal, mens politiet i Troms utførte et væpnet aksjon.

- Det har vært en relativt travel natt i distriktet, skriver Sør-Vest politidistrikt på Twitter og følger opp:

- Mange ordensforstyrrelser og bortvisninger, likevel ingen saker med alvorlig personskade er meldt til politiet.

Feil leilighet

Litt lenger sør i landet, i Kristiansand, har minst to personer blitt anmeldt for å ikke etterkomme pålegg av politiet. Politiet har også rykket ut til minst to meldinger om vold.

- En person er utsatt for vold i Dronningens gate utenfor et utested. Har muligens vært bevisstløs. En person innbringes mistenkt for å ha utøvd volden, skriver Agder politidistrikt og opplyser om at fornærmede er kjørt til sykehus.

Den snodigste hendelsen i distriktet skjedde imidlertid i Lillesand.

- En person innbringes til arrest etter å ha tatt seg inn i feil leilighet og lagt seg til å sove. Da politiet ankommer stedet, setter han seg opp, nekter å oppgi personalia og forulemper politiet med sin væremåte, skriver de og opplyser om at vedkommende vil bli anmeldt.

Stjal juletre

Det som ser ut til å ha vært det travleste distriktet er Møre og Romsdal politidistrikt. I løpet av natta har de meldt fra om minst 18 hendelser i forbindelse med fyll. Flere er blitt pågrepet og minst fire ble bortvist fra forskjellige sentrumsområder.

Den mest spesielle saken de måtte håndtere fant sted i Ålesund. Der fikk de melding om at en full mann skal ha stjålet et juletre fra et av byens hoteller i natt.

- Mannen er bortvist fra sentrum resten av natta. Juletreet var konstatert ødelagt og hotellet anmelder i ettertid.

Masseslagsmål

I Kongsvinger og Elverum har Innlandet politidistrikt anmeldt minst fire personer for ordensforstyrrelser. Politidistriktet opplyser også om at flere personer har vært involvert i et slagsmål på en privat tilstelning.

- En mann kjørt til legevakt for behandling av slagskader. Mannen antas ikke å være alvorlig skadd, skriver de og legger til at de har opprettet etterforskning av saken.

Oslo politidistrikt har imidlertid ikke meldt om så mange hendelser. Men i løpet av natta skal en person ha blitt rygget på av en drosje, hvorpå føreren fikk førerkortet sitt beslaglagt. Den fornærmede betegnes som uskadd av politiet.

Vest politidistrikt har opplevd minst to masseslagsmål i løpet av natta. Først meldte politiet om masseslagsmål flere steder i Bergen klokka 03.15, så meldte de om masseslagsmål i Voss.

I Bergen ble flere personer sendt til legevakt for undersøkelser som følge av voldshendelsene.

Voldshendelser

Også i Sør-Øst politidistrikt ble det meldt fra om flere voldshendelser. Minst fire personer er pågrepet for å ha utøvd vold i henholdsvis Drammen, Horten og Fyresdal. I forbindelse med en av hendelsene i Drammen skal en person ha blitt utsatt for vold og videre slått hodet i isen.

- Foranledning var at fornærmede gikk sammen med en dame og de begynte å krangle. Pågrepne gikk imellom og slo fornærmede ned, skriver politiet på Twitter.

Nordland politidistrikt har anmeldt to personer for offentlig urinering i Mosjøen. I Mo i Rana har de imidlertid opplevd flere voldshendelser.

Først skal et brødrepar ha havnet i klammeri, hvorpå en av dem skal ha utøvd vold mot en dørvakt. Vedkommende ble pågrepet og anmeldt. Seinere på kvelden ble to personer bortvist fra sentrum for å ha utøvd vold. Det ble også registrert en voldshendelse i Bodø.

Som i Lillesand har også en person i Narvik slitt med å finne veien hjem.

- En beruset mann i 20-åra er blitt anholdt av politiet for å ha sparket inn en dør til en leilighet. Viste seg at han var på feil adresse, skriver politiet.

Væpnet aksjon

I Trøndelag har minst to person blitt kjørt til arresten, mens minst tre personer har blitt bortvist fra sentrum i Stjørdal og Trondheim. De opplevde også én voldshendelse hvor de har valgt å opprette sak.

Finnmark politidistrikt kunne melde om mye folk, men fin stemning i både Vadsø og Vardø. De har imidlertid kjørt hjem flere personer som har vært overstadig beruset.

For Troms politidistrikt bød natta på flere utfordringer. Minst fire personer har blitt innsatt i arresten, og det har blitt registrert flere voldshendelser. I løpet av natta har de også utført en væpnet politiaksjon.

Natt til torsdag utførte politiet i Harstad i Troms en væpnet politiaksjon etter melding om at en festdeltaker var blitt truet med pistol.

Da politiet ankom stedet, fikk de raskt kontroll på den mistenkte.

- Avhør er foretatt og to softgunpistoler er beslaglagt. Mistenkte er innbrakt til arrest, skriver politiet på Twitter.