Julegave fra meteorologene: Jevnt godt vær på julaften

Og disse stedene får hvit jul.

TITTER FREM PÅ JULAFTEN: Vinterstemning Nordmarka i Oslo søndag lille julaften 2007. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
TITTER FREM PÅ JULAFTEN: Vinterstemning Nordmarka i Oslo søndag lille julaften 2007. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Her kan du se hva slags vær som venter i dagene frem mot jul og på julaften. 

Hvis nissen er tidlig ut med gavene i år, er sjansene store for at du vil se sleden passere sola på julaften - nesten uansett hvor i landet du befinner deg. 

- Julaften blir ikke så aller verst viser de siste prognosene - spesielt med tanke på Vestlandet og det været som har vært der i det siste. Men på julaften blir været bedre, sier langtidsmeteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt (MET). . 

- Østafjells blir det hovedsakelig oppholdsvær, men kanskje noe sol. På Vestlandet blir det regn og sluddbyger i ytre strøk, men med glimt av sol noen steder i indre strøk, forteller Moxnes. 

Bergen får regn og opp til seks plussgrader i dagene før julaften. På julaften får vestlandshovedstaden én plussgrad og noe sol, opplyser MET. 

- Hvit jul blir det over det meste av landet med unntak av i ytre strøk på Vestlandet og sør for Stadt og på Sørlandet, sier Moxnes. 

10 minus i Innlandet Her er andre varsler fra Meteorologisk institutt: 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer