Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Julegave fra meteorologene: Jevnt godt vær på julaften

Og disse stedene får hvit jul.

TITTER FREM PÅ JULAFTEN: Vinterstemning Nordmarka i Oslo søndag lille julaften 2007. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
TITTER FREM PÅ JULAFTEN: Vinterstemning Nordmarka i Oslo søndag lille julaften 2007. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Her kan du se hva slags vær som venter i dagene frem mot jul og på julaften. 

Hvis nissen er tidlig ut med gavene i år, er sjansene store for at du vil se sleden passere sola på julaften - nesten uansett hvor i landet du befinner deg. 

- Julaften blir ikke så aller verst viser de siste prognosene - spesielt med tanke på Vestlandet og det været som har vært der i det siste. Men på julaften blir været bedre, sier langtidsmeteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt (MET). . 

- Østafjells blir det hovedsakelig oppholdsvær, men kanskje noe sol. På Vestlandet blir det regn og sluddbyger i ytre strøk, men med glimt av sol noen steder i indre strøk, forteller Moxnes. 

Bergen får regn og opp til seks plussgrader i dagene før julaften. På julaften får vestlandshovedstaden én plussgrad og noe sol, opplyser MET. 

- Hvit jul blir det over det meste av landet med unntak av i ytre strøk på Vestlandet og sør for Stadt og på Sørlandet, sier Moxnes. 

10 minus i Innlandet Her er andre varsler fra Meteorologisk institutt: 

Ålesund vil ha regn i dagene frem til jul, men på julaften stopper regnet og det meldes overskyet og null grader.

Et stykke lengre sør på Vestlandet, i Stavanger får en våt lille julaften og fem plussgrader. Men på julaften blir det bedre for rogalandshovedstaden med sol og pluss tre grader. Men snøen uteblir. 

Kristiansand får sol og tre varmegrader på julaften. Tønsberg får sol fra skyfri himmel og tre minusgrader. 

Oslo får sol og fire minusgrader på julaften. Det meldes snøbyger i Oslo i helga, og temperaturer jevnt på minussiden, noe som betyr at oslofolket nå går mot en hvit jul. 

Beveger vi oss mot Innlandet så melder Yr.no at Lillehammer får snøbyger i helga og temperaturene vil ligge på minussiden helt frem til julaften da gradestokken kryper helt ned til 10 minusgrader. OL-byen får også sol fra skyfri himmel. 

Kaldt i nord I Trondheim vil det være plussgrader denne helga. Til uka kryper kvikksølvet ned og det blir minusgrader på gradestokken. Julaften blir den kaldeste dagen på METs tidagersvarsel med minus åtte grader og sol. 

Bodø vil ha mellom to og fem minusgrader i dagene før julaften. Den 24. desember får nordlandsbyen sol og fire minusgrader. 

Litt lengre nord, i Tromsø, er sola borte på denne tiden av året. Nordens Paris får kaldt og klart vær på julaften og tre minusgrader, ifølge MET. 

Kirkenes får overskyet vær og 12 minusgrader. Hele Nord-Norge kan vente snøbyger i ytre strøk på julaften. 

OBS-varsel MET sendte i går ut et OBS-varsel, og dette er lørdag uforandret. 

- Det er ikke noen endringer i forhold til varselet som ble sendt ut i går, sier meteorolog ved MET Kristen Gislefoss ved MET i morgentimene lørdag. 

Varselet er fortsatt som følge: 

Agder, Telemark og Buskerud Fredag vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene sør for Finse på grunn av sterk vestlig vind, snøbyger og snøfokk. Lørdag fortsatt en del vind som kan gi en del snøfokk, nå fra nordvest, men etter hvert færre byger.

Oppland og Hedmark Lørdag periodevis vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i vest og nord på grunn av sterk nordvestlig vind som kan gi en del snøfokk og etter hvert noen snøbyger.

Rogaland og Hordaland Fredag vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene sør for Finse på grunn av sterk vestlig vind, snøbyger og snøfokk. Lørdag fortsatt en del vind som kan gi en del snøfokk, nå fra nordvest, men etter hvert færre byger.

Sogn og Fjordane Lørdag periodevis vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i vest og nord på grunn av sterk nordvestlig vind som kan gi en del snøfokk og etter hvert noen snøbyger.

Sør-Trøndelag Lørdag periodevis vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene i vest og nord på grunn av

HVIT JUL:  Kartet viser hvor det blir hvit jul i år: Illustrasjon: MET
HVIT JUL: Kartet viser hvor det blir hvit jul i år: Illustrasjon: MET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media