«Julegave? Hun får Mímir»

Dagbladet har tatt status på politikernes julegaver: Lan Marie Berg redder romantikken med å ønske seg projektor, mens Trygve Slagsvold Vedum trenger nye ski. - De gamle står ikke i stil til vekta, sier finansministeren. Mímir Kristjánsson gir seg selv i gave.

BILLIG? Mímir Kristjánsson sier kjæresten Sofie Marhaug ikke får én krone i gave: - Hun får Mimir, forteller han. Foto: Kristin Svorte
BILLIG? Mímir Kristjánsson sier kjæresten Sofie Marhaug ikke får én krone i gave: - Hun får Mimir, forteller han. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Publisert

Seint ut med julegavene, sier du?

Slett ikke alle har bestemt seg for hva de i det hele tatt er på utkikk etter når gavene skal kjøpes inn rett før jul.

- Det er noe jeg som vanlig må finne ut av på lille julaften eller på morgenen på selve dagen når jeg løper ut for å kjøpe gave til kona, sier Bård Hoksrud (Frp) og ler.

Men han kjøper i alle fall gave til sin bedre halvdel.

På spørsmål om hvor mye Mímir Kristjánsson (Rødt) skal bruke på gave til kjæresten, Sofie Marhaug (Rødt) er svaret av det korte slaget.

- Ikke en krone. Hun får Mímir, sier han til Dagbladet.

VINNER: Sofie Marhaug er mer spandabel enn sin bedre (?) halvdel. Foto: Kristin Svorte
VINNER: Sofie Marhaug er mer spandabel enn sin bedre (?) halvdel. Foto: Kristin Svorte Vis mer

- Villedende desinformasjon

Kjærestens innsats tatt i betraktning, ligger Marhaug godt an til å kunne vinne gavekonkurransen - uansett hva hun måtte finne på.

- Jeg tror kanskje jeg skal gi noe jeg har laget selv. Så klarer jeg sikkert ikke å holde meg, og kjøper muligens en ting i tillegg. Da blir det fort ei bok eller noe i den duren, rundt 400-500 kroner. Men hvem vet: Kanskje dette bare er villedende desinformasjon som gjør det vanskeligere for Mímir å gjette hva han får! sier Marhaug.

Litt mer romantisk er det kanskje å gi noe man har laget.

FÅR LITT HJELP: MDG-topp Lan Marie Berg kjøper projektor for å styrke forholdet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FÅR LITT HJELP: MDG-topp Lan Marie Berg kjøper projektor for å styrke forholdet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Ikke mye romantikk

Og akkurat der innrømmer Lan Marie Berg (MDG) at hun kan trenge litt hjelp.

- Eivind og jeg har tydeligvis vært for lenge sammen, så det er visst ikke mye romantikk å spore hos oss lenger. For å styrke forholdet har vi bestemt oss for å gi hverandre en projektor med høyttaler så vi slipper å se film på iPaden, og kanskje en sånn håndholdt støvsuger som kan stå på kjøkkenet. Det hadde gjort hverdagen mye enklere, svarer Berg.

Det samme tør Dagbladet å påstå at Sivert Bjørnstad (Frp) gjør med gavetips til sin kjæreste og stortingskollega Mari Holm Lønseth (H).

- Jeg er dårlig på gaver altså … I år har jeg fått direktiver om at det er ønskelig med en «vanlig gave» og en «romantic gift». Jeg er litt (veldig) usikker på hva det betyr i praksis. Vurderer drill, låsolje eller bakemaskin som vanlig gave og parfyme, duftlys eller en villmarksopplevelse som «romantic gift». På grunn av inflasjonen blir det vel uansett svindyrt, skriver Bjørnstad i en e-post til Dagbladet.

Enda godt han ikke er kravstor selv.

- Gaver er heldigvis ikke det viktigste for min bedre halvdel. Vanligvis har jeg nok brukt mer enn nødvendig, da jeg har måttet finne noe i siste liten siden han aldri ønsker seg noe, svarer kjæresten Mari Lønseth.

ØNSKER ALDRI NOE: Mari Lønseth sliter med å finne gave til kjæresten Sivert Bjørnstad. Foto: Privat
ØNSKER ALDRI NOE: Mari Lønseth sliter med å finne gave til kjæresten Sivert Bjørnstad. Foto: Privat Vis mer

Blod, svette og tårer

Det er kanskje tryggest å legge lista lavt. Det er nok i alle fall det arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) har tenkt.

- Jeg bruker egentlig ikke så mye penger, for han ønsker seg bare hjemmestrikkede raggsokker. Jeg er opptatt av å levere, og er nesten ferdig. Det har kostet mer blod, svette og tårer enn kroner og øre, for jeg er ikke den mest erfarne strikkeren. Derfor ble ikke den andre strømpa lik den første strømpa på første strikkeforsøk, vedgår Persen.

Hennes egne ønsker er også av den gode, gamle sorten, men kanskje vanskeligere å levere på.

- Jeg ønsker meg fred på jord og snille barn.

NYE SKI: Trygve Slagsvold Vedum ønsker seg nye ski til jul. De gamle står ikke i stil med vekta, forteller han. Foto: Shad Madian / Dagbladet
NYE SKI: Trygve Slagsvold Vedum ønsker seg nye ski til jul. De gamle står ikke i stil med vekta, forteller han. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer

For tjukk for skia

Akkurat dét ønsket vil måtte komme høyt opp på Arbeiderpartiets agenda under vårens landsmøte.

- Fred på jorda. Som alltid. Jeg har i grunnen det meste jeg trenger, svarer nemlig også kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) har på sin side sett seg nødt til å ta grep på egne vegne.

- De skiene jeg har nå, kjøpte jeg rett før jeg skulle i Forsvaret, svarer Vedum, 44 år.

- De er ikke helt tilpasset dagens vekt. Derfor ønsker jeg meg nye ski.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer