Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Julegave til 260 dykkerfamilier

Får 67.000 kr hver av arbeids- og sosialminister Robert Eriksson.

DELER UT: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson følger opp Fremskrittspartiets mangeårige politiske støtte til pionerdykkerne. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
DELER UT: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson følger opp Fremskrittspartiets mangeårige politiske støtte til pionerdykkerne. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da pionerdykkerne fikk medhold av Den Europeiske Menneskerettsdomstolen 5. desember, gjorde Frp-statsråden det klart at det ikke var aktuelt å anke.

Det betyr at staten påtar seg ansvar for dykkernes advokatutgifter, samt utbetaling av tort-og-svie-summen på 67.000 kr til de sju som frontet pilotsakene.

Rettskraftig Nå har arbeidsminister Robert Eriksson bestemt seg for å utvide utbetalingen til å gjelde samtlige skadde nordsjødykkere og døde dykkeres pårørende.

- 260 dykkere og etterlatte vil få utbetalt 8000 euro umiddelbart etter at Strasbourg-dommen er rettskraftig i begynnelsen av mars, sier Robert Eriksson til Dagbladet.

Fattige dykkere Leder for Offshoredykkerunionen, Henning Haug, er strålende fornøyd med statsrådens julegave.
- Jeg synes dette er veldig gledelig. For fattige dykkere og deres familier kommer pengene godt med, sier Haug.

Han påpeker at Erikssons avgjørelse om å la ordningen omfatte alle 260 er i overensstemmelse med Strasbourg-dommen.

- Den slår fast at den norske staten generelt har sviktet i å beskytte pionerdykkernes liv og helse. Å utbetale 67.000 kr til alle de 260 er en fin start før det det egentlige oppgjøret er i havn, sier ODU-lederen

8,5 mill Pionerdykkernes tapte arbeidsfortjeneste etter å ha blitt arbeidsuføre i ung alder ble i forbindelse med Strasbourg-saken beregnet til 8,5 millioner kroner i gjennomsnitt.