Helthjem

Julegavene forsvant fra postkassa

Med bare få dagers mellomrom ble tre pakker og ei «lurepakke» borte fra ekteparets postkasse. Flere steder i landet melder folk om post og pakker som er forsvunnet i julegave-innspurten.

TROR JULEGAVENE ER STJÅLET: Bent Ove og Julie Verena Myreng opplevde forrige uke at tre bestillinger forsvant fra postkassa deres. Foto: Privat
TROR JULEGAVENE ER STJÅLET: Bent Ove og Julie Verena Myreng opplevde forrige uke at tre bestillinger forsvant fra postkassa deres. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Det er utrolig kjedelig når man sitter der - uten tingene man har bestilt. Spesielt når det skjer mange ganger, sier Julie Verena Myreng til Dagbladet.

Hun og ektemannen Bent Ove Myreng opplevde nylig at tre pakker forsvant sporløst fra postkassa med bare få dagers mellomrom.

Alle pakkene var sendt via leveringstjenesten Helthjem, som leverer fra dør til dør over store deler av landet. Pakkene leveres med avisbud tidlig om morgenen, og legges ofte utenfor ytterdøra eller ved postkassa.

Meldingene om at pakkene har ankommet, har kommet inn på telefonen tidlig om morgenen, og Myreng har gått ut for å hente dem inn så snart hun har våknet.

- Den første pakka var revet opp, og deler av innholdet var tatt ut. De to andre var borte da jeg gikk for å hente dem.

Lokalavisa Tønsbergs Blad omtalte hendelsen først.

- Svært sjeldent

Paret, som er bosatt på Teie utenfor Tønsberg, skrev et innlegg på en lokal Facebook-gruppe, der flere skal ha fortalt om tilsvarende opplevelser.

For å sjekke om det kunne være snakk om manglende levering, eller om det kunne være tyveri, hang Bent Ove Myreng forrige uke ut en «lurepakke», som inneholdt søppel. Neste morgen var også denne borte.

Paret har ikke politianmeldt det de tror er tyverier, men har fått ordnet opp med Helthjems kundeservice, og fått refundert beløp for varer og levering. Ifølge leveringstjenesten selv er hendelser som dette svært sjeldne.

- Vi leverer svært mange pakker og en sjelden gang opplever vi at noen av disse blir stjålet. Men det er heldigvis unntaket. De siste to månedene har vi levert rundt 2 millioner pakker, og de aller, aller fleste kommer trygt fram til mottaker, skriver kommunikasjonssjef Marius Husebø-Evensen i en e-post til Dagbladet.

Ifølge Husebø-Evensen har det ikke vært noen økning i denne typen saker i førjulstida.

Pakketyv tatt på fersken

Det har imidlertid vært meldt om tilsvarende hendelser flere steder i landet den siste tida.

I slutten av november meldte Stavanger Aftenblad om julegaver til 4000 kroner som ble borte fra en postkasse på Våland før Helthjems bud fikk hentet det sendingen, og i Eidsvoll fortalte politiet for to uker siden til lokalavisa EUB at de hadde fått inn flere meldinger om tyveri fra postkasser.

På Vesterøya i Sandefjord har flere beboere opplevd at postkasser er brutt opp, og etterlyst forsvunne brev, julekort og pakker. Fredag morgen melder Sandefjords Blad at politiet i løpet av natta har pågrepet en mann som var i besittelse av store mengder stjålet post.

Mannen er en kjenning av politiet.

- Han har erkjent at han har tatt alt dette. Hvor mange pakker det er snakk om er vanskelig å si. Vi har ikke full oversikt, men det jobber vi med å skaffe oss, sier krimsjef Paal Knutsen til Dagbladet.

Politiet har tatt beslag i en rekke gjenstander, og oppfordrer nå folk i området til å ta kontakt om de gjenkjenner gjenstandene på bildet under, med dokumentasjon på at dette er varer de har bestilt eller blitt tilsendt.

BESLAGLAGT: Den pågrepne mannen har erkjent at han har stjålet gjenstandene på dette bildet. Foto: Torgny Alstad / Politiet
BESLAGLAGT: Den pågrepne mannen har erkjent at han har stjålet gjenstandene på dette bildet. Foto: Torgny Alstad / Politiet Vis mer

Knutsen forteller at flere har tatt kontakt i løpet av formiddagen, men ingen av dem har kjent igjen sine gjenstander blant det som er beslaglagt.

Konkurransepremier forsvant før henting

Skjønnhetsinfluenser Maria Sofie Hjertaas Øygard fra Skedsmo skulle nylig sende ut julekalendergaver til fem heldige følgere som hadde deltatt i konkurranse på hennes Instagram-profil. Øygard har et kommersielt samarbeid med Helthjem, og får dekket fraktkostnadene.

Pakkene ble lagt ut i postkassa klokka 23 på kvelden, og hun dobbeltsjekket at de var der før hun la seg i ettida. Neste morgen våknet hun av fem meldinger fra Helthjem om at pakkene ikke var hentet, da de allerede var borte.

PAKKENE BLE BORTE FRA POSTKASSA: Det har heldigvis løst seg for vinnerne av konkurransene Marie Sofie Hjertaas Øygard har kjørt på Instagram. Foto: Privat
PAKKENE BLE BORTE FRA POSTKASSA: Det har heldigvis løst seg for vinnerne av konkurransene Marie Sofie Hjertaas Øygard har kjørt på Instagram. Foto: Privat Vis mer

- Jeg bor i et trygt nabolag, og regnet med at det gikk bra, selv om jeg var litt stressa. Det er veldig kjipt, sier Øygard.

Nye premier skal likevel være på vei ut til de heldige kalendervinnerne, ifølge influenseren.

- Hvordan forholder Helthjem seg til denne typen utfordringer?

- Vi er svært opptatt av at vi leverer trygt og sikkert. Vi har flinke ansatte som gjør det de kan for å levere våre produkter så effektivt og presist som mulig. Vi får dessverre ikke beskyttet oss hundre prosent mot aktive tyverier fra postkasse eller dørmatte, men dette skjer svært sjeldent. Så forstår vi godt at dette er ubehagelig for den det skjer med, og vi vil følge opp enkeltsakene for å hjelpe kunden best mulig, svarer Husebø-Evensen i Helthjem.

Får nye pakker levert i butikk

Ekteparet Myreng har fått bestilt nye julegaver, men er usikre på om de når fram i tide til julekvelden.

- Folk må heller få gavene etter hvert. Det er ikke noe krise, sier hun.

For et av produktene har Julie Verena lagt inn et Finn-søk med varsling for å se om noen i nærområdet prøver å selge det visere, foreløpig uten treff.

- Fra nå av har vi avtalt at vi kan få pakker levert i butikk, slik at vi unngår at det samme skjer igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer