Julegaver til fattige plyndres daglig

Julegavene Bergens innbyggere legger under Frelsesarmeens julegran på Torgallmenningen, plyndres daglig. Gavene er ment for byens fattige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tradisjonen er lang: helt siden krigen har Frelsesarmeen i Bergen viderebragt gaver fra byens innbyggere til dem som trenger det mest. Aldri før har det vært problemer med tyver, skriver Bergensavisen.

- Nesten hver dag finner vi sekker som er revet opp. Hva som er borte vet vi jo ikke, men det er vel ingen som gjør dette uten at de vil stjele, spør kaptein Hallgjerd Ørsnes i Frelsesarmeen ifølge Bergensavisen.

Lokalt «reservepoliti»

- Hvem kan gjøre noe så hjerterått? undrer Ørsnes, og gir svaret selv:

- Ofte er det berusede ungdommer som skal more seg, men også 'vanlige folk' forsyner seg.

Hun synes det er svært leit at folk som ikke trenger det, stjeler gaver som barnehagebarn har samlet inn for å gi til de som ikke har det så bra.

Viktor Olsen, en tilfeldig forbipasserende på Torgallmenningen, har selv grepet inn overfor folk som har prøvd å stjele gavene under juletreet.

- På lørdag tok vi noen på fersken. Den ene greide å stikke av, men den andre ga vi en skikkelig overhøvling. Det får være grenser til frekkhet. Tenk å stjele fra Frelsesarmeen! sier Olsen.

Politiet vil patruljere

Frelsesarmeen frykter nå at bergenserne blir skremt av tyvene, og slutter å gi.

- Vi ber innstendig om at folk fortsetter å gi, men at de gjerne bør gjøre dette før klokka 17, for da henter vi sekkene, sier Ørsnes.

Politiet i Bergen har så langt ikke fått beskjed om tyveriene av Frelsesarmeens gaver, men reagerer kraftig når avisen forteller om det.

- Simpelt gjort. Det er trist at folk stjeler fra de svakeste, sier vaktsjef Øystein Jarland i Bergen politidistrikt.

- Vi kan ikke akseptere at tyver ødelegger for et så godt formål, fortsetter han, og lover at patruljene heretter skal holde et ekstra godt øye med gavene som ligger under juletreet på Torgallmenningen.