Julehus til besvær

Briten Wiktor Moszczynski har slått seg løs med en juledekorasjon som er i ferd med å skape kaos for de rike naboene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Mens folk strømmer til huset i Sonning, nær Reading, ergrer naboene seg over det de mener er ødeleggende for hele strøket.

Flere britiske aviser har slått opp bilder av huset som er dekket av lyspærer, julenisser, juletrær og andre juleeffekter. I hagen utenfor det store huset har familien Moszczynski plassert en stor snømann, i tillegg til en julenisse og et juletre. Alt i plast.

Naboene, som tjener langt mer enn folk flest i denne delen av England, har tatt kontakt med kommuneledelsen for å få alt glitteret fjernet. Der har de fått som svar at ingen har rett til å blande seg opp i juledekorasjonene.

En av naboene, Rebecca Iles (65), sier til avisa Daily Mail at samlingen av flere tusen julelys er fryktinngytende. Mengden med julelys på og ved huset har økt fra år til år.

Advokat Sune Jones (49) erkjenner at det er snakk om forskjellig smak. Hun forklarer at den største plagen med det hele er alle de nysgjerrige menneskene som kommer for å se på julehuset i Sonning.

- De viser ingen forståelse for at vi andre som bor her vil leve i fred, sier advokaten.

Wiktor Moszczynski nekter å ta ned julepynten, som har kostet ham nesten 60000 kroner.

Dessuten vet han at mange synes julehuset hans er veldig fint. Lille Alicia Reeves på seks år kommer sammen med sin mor hver kveld for å se på alle de blinkende lysene.

- Min datter elsker å komme hit. I år er det enda finere enn i fjor, sier Karen Reeves.

MORO MED JUL: Julehuset i Sonning nær London irriterer de rike naboene, men mange andre synes det er så vakkert at de kommer hver kveld for å se på.