Julekabalen går opp sakte, men sikkert

Fly- og togtrafikken beveger seg haltende mot bedring.

I FERD MED Å LØSNE: Heathrow har vært blant de hardest rammede flyplassene i vinterværet som har skapt store problemer i fly- og togtrafikken i Europa. Onsdag håpet man på bedring. Foto: REUTERS / Toby Melville / SCANPIX
I FERD MED Å LØSNE: Heathrow har vært blant de hardest rammede flyplassene i vinterværet som har skapt store problemer i fly- og togtrafikken i Europa. Onsdag håpet man på bedring. Foto: REUTERS / Toby Melville / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fly- og togtrafikken beveget seg haltende mot bedring i deler av Europa onsdag morgen, men det er fortsatt problemer og en stor transportkabal som skal gå opp.

Snøvær og kulde har skapt et mareritt for passasjerer som har prøvd å reise med fly og tog til og fra vesteuropeiske storbyer i førjulsdagene. Flere titusen reisende har vært rammet av kaoset.

Fortsatt venter utålmodige passasjerer på å komme hjem til jul.

På London-flyplassen Heathrow klarte man å gjenåpne den andre rullebanen tirsdag, noe som har skapt håp blant tusenvis av passasjerer som har sittet værfaste i avgangshallene. Men flyplassoperatøren BAA advarer om at det fortsatt gjenstår en del til normal drift, og at man onsdag trolig kan gjennomføre rundt to tredeler av avgangene.

- Det er gode nyheter å se fly ta av og lande fra to rullebaner, sier Colin Matthews i BAA.

Venter på avganger I Frankrike har myndighetene tillatt at flyplassene Charles de Gaulle og Orly driver døgnet rundt slik at man skal få kabalen av tidligere innstilte avganger til å gå opp.

Også på flyplassen i Frankfurt sitter det mange passasjerer og venter på å komme seg av gårde, men her håpet man onsdag å bevege seg i retning av normal drift.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer