Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Julekabalen går opp sakte, men sikkert

Fly- og togtrafikken beveger seg haltende mot bedring.

 I FERD MED Å LØSNE: Heathrow har vært blant de hardest rammede flyplassene i vinterværet som har skapt store problemer i fly- og togtrafikken i Europa. Onsdag håpet man på bedring. Foto: REUTERS / Toby Melville / SCANPIX
I FERD MED Å LØSNE: Heathrow har vært blant de hardest rammede flyplassene i vinterværet som har skapt store problemer i fly- og togtrafikken i Europa. Onsdag håpet man på bedring. Foto: REUTERS / Toby Melville / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fly- og togtrafikken beveget seg haltende mot bedring i deler av Europa onsdag morgen, men det er fortsatt problemer og en stor transportkabal som skal gå opp.

Snøvær og kulde har skapt et mareritt for passasjerer som har prøvd å reise med fly og tog til og fra vesteuropeiske storbyer i førjulsdagene. Flere titusen reisende har vært rammet av kaoset.

Fortsatt venter utålmodige passasjerer på å komme hjem til jul.

På London-flyplassen Heathrow klarte man å gjenåpne den andre rullebanen tirsdag, noe som har skapt håp blant tusenvis av passasjerer som har sittet værfaste i avgangshallene. Men flyplassoperatøren BAA advarer om at det fortsatt gjenstår en del til normal drift, og at man onsdag trolig kan gjennomføre rundt to tredeler av avgangene.

- Det er gode nyheter å se fly ta av og lande fra to rullebaner, sier Colin Matthews i BAA.

Venter på avganger I Frankrike har myndighetene tillatt at flyplassene Charles de Gaulle og Orly driver døgnet rundt slik at man skal få kabalen av tidligere innstilte avganger til å gå opp.

Også på flyplassen i Frankfurt sitter det mange passasjerer og venter på å komme seg av gårde, men her håpet man onsdag å bevege seg i retning av normal drift.

Eurostar-toget gjenopptar normal innsjekking av passasjerer, men det blir kanselleringer også onsdag.

Krever tiltak Førjulskaoset har fått EU-kommisjonen til å reagere, og tirsdag krevde den nye tiltak.

- Jeg er svært bekymret for omfanget av forsinkelsene i flytrafikken i Europa på grunn av snøværet. Det er helt uakseptabelt og bør ikke skje igjen, sa EUs transportkommissær Siim Kallas.
(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!