Advarer mot ølkalender:

- Julekalenderen kan eksplodere

- Vi visste ikke om dette før det begynte å smelle rundt omkring.

VIKTIG MELDING: En produksjonsfeil hos leverandøren er årsaken til at ølet i luke 2 i Gulatings øl-julekalender kan ekplodere, skriver øl-kjeden i en melding. Foto: Gulating-gruppen / Facebook
VIKTIG MELDING: En produksjonsfeil hos leverandøren er årsaken til at ølet i luke 2 i Gulatings øl-julekalender kan ekplodere, skriver øl-kjeden i en melding. Foto: Gulating-gruppen / Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Den norske øl-kjeden Gulating-gruppen, har på Facebook publisert det de beskriver som en viktig melding om sine øl-julekalendere.

«Til alle våre kunder: Boksen i luke 2 i årets julekalender - Hammerhead Santa's Milk & Cookies - kan utgjøre en eksplosjonsrisiko. Dette skyldes en produksjonsfeil hos leverandør», skriver Gulating-gruppen.

I kommentarfeltet under innlegget er det flere som hevder å ha opplevd en form for eksplosjon:

«Min sprengte på kjøkkenet, men fikk god hjelp til ny øl. Mor fikk også framskyndet julevasken av kjøkkenet. Win win for oss alle», skriver en.

En annen skriver:

«Luke 2 eksploderte ila natta i går. Vi våknet opp til nytrukket kaffelukt og moderne kunst på vegger og tak. Skal si det var fart i Santa melken …»

«Min eksploderte forsiktig, dvs. bare et lite hull i toppen av boksen. Alle luker med unntak av nr. 24 var falt av pga. fukt, så jula er berga …», skriver en annen.

- Ikke alle

Tommy Holen Helland, som er daglig leder ved Gulating ølutsalg på Byhaven i Midtbyen i Trondheim, sier at de har solgt over 13 000 kalendere på landsbasis, og at det ikke er alle disse som kan eksplodere.

Det skriver Nordlys, som siterer iFinnmark.

- Dette er snakk om et fåtall av disse kalenderne. Vi la ut dette innlegget for å vise at vi i Gulating ønsker å gjøre det vi kan for å ta mottatte tilbakemeldinger på alvor og være på den sikre siden fordi vi bryr oss om kundene våre, sier Helland.

- Begynte å smelle

Han understreker at de ikke er kjent med at det skal ha eksplodert noen ølbokser i Trondheim.

- Vi visste ikke om dette før det begynte å smelle rundt omkring, sier han.

Ifølge Gulating-gruppen er det bare ølet i luke 2 det er knyttet eksplosjonsfare til. Dette skyldes en produksjonsfeil hos leverandør, skriver de.

- Vi i Gulating beklager, og ønsker alle våre kunder en fortsatt god adventstid med vår julekalender, skriver de.

RETTFERDIG: Iman Winkelman, leder i Virke servicehandel, mener at det er på sin plass at kiosker og bensinstasjoner får selge alkohol. Reporter: Agusta Magnusdottir. Vis mer

- Forsiktig

Øl-kjeden har også lagt ut en bruksanvisning for hva man skal gjøre med boksen som kan eksplodere:

  • Ta boksen forsiktig ut av esken. Dersom boksen kjennes veldig hard, og/eller buler ut i toppen, kan den stå i fare for å gå i luften. Gjør i så fall som følger: Sett boksen forsiktig i en solid plastpose, knyt igjen og kast posen med boksen UTE, for å unngå ev. søl innendørs.
  • IKKE forsøk å åpne boksen - dersom den buler synlig ut kan du gjerne ta et bilde av den før du "uskadeliggjør" den som forklart over. Ta så kontakt med eller stikk innom det ølutsalget der du kjøpte julekalenderen; ta med bilde hvis du har, men IKKE transporter boksen med deg. Du vil i våre butikker bli tatt godt imot og motta en erstatningsvare.
  • Dersom boksen ikke virker spesielt hard eller viser tegn til å bule ut, kan du åpne den - men vi anbefaler likevel at dette gjøres med forsiktighet og gjerne over en vask e.l. Vi anbefaler i så fall at boksen åpnes og drikkes snarest, og vil ikke anbefale å lagre denne over tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer