Julekortet

Og jo da, vi har da litt dårlig samvittighet for klimakrisen mens vi trekker kortet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SVISJ, SVISJ. 16:15: G-Sport. 16:23: Indiska. 16:49: Anne B. Ragde og Stieg Larsson på Ark Bokhandel. 17:24: RIMI. Forrige helg dro vi plastkortet 10 millioner lynraske trekk, eller 360 ganger i sekundet. Når vi fikk krampe i korthånda og kjente et snev av overflodsangst, dro vi litt fortere. I dag er det tid for å speede opp (fire dager igjen). De siste – eller første – julegavene skal på plass.

I MORGEN REGNER Bankenes betalingssentral (BBS) med at nordmenn setter norsk julekortrekord med mellom 4,6 og 4,7 millioner kortkjøp. Lørdagen ligger trolig rundt 4,5 millioner trekk, men da øker omsetningen. Julematen skal i hus. Pinnekjøttalarmen har gått. Men husk surkål, nøtter, marsipan, juleøl og noe godt til frokosten 2. juledag.

EN AV TRE nordmenn har tatt hensyn til miljøet under årets julehandel, viser en undersøkelse om nordmenns holdninger til miljø og klimaendringer som kom i går. Undersøkelsen er utført av Infact for mineralgjødselsgiganten Yara og WWF. Mange skryter selvsagt på seg dårlig samvittighet. En av tre påstår altså at de tenker litt på regnskogen mens de juleshopper. Hele 65 prosent sier de er opptatt av miljø. Venstrefolk og SV-velgere er, selvsagt, svært bekymret for klimaendringene. Det eneste SV-folk er enda mer bekymret for er hvordan det går med SV.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer