Julekrybbe går viralt

Denne julekrybba med lys har fått mye oppmerksomhet i sosiale medier. Ser du hvorfor?

GÅR VIRALT: Denne julekrybba med lys går viralt på sosiale medier fordi plasseringen av lysene kan enkelt minne om noe annet. Foto: Star Trading.
GÅR VIRALT: Denne julekrybba med lys går viralt på sosiale medier fordi plasseringen av lysene kan enkelt minne om noe annet. Foto: Star Trading. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En julekrybbe fra det svenske selskapet Star Trading har fått mye ufrivillig oppmerksomhet i sosiale medier de siste dagene. Det melder Aftonbladet, som først omtalte saken.

Det er plasseringen av lysene på Josef, Maria og de tre vise menn som folk reagerer på. Lysene kan lett mistolkes som peniser, noe som ikke er særlig heldig.

Denne kvinnen burde kanskje gått oftere til frisøren. Non Stop-video av Sondre Rahm, Christian Wehus, Nicolai Alcaniz og Emrik Sager. Vi lager Norges beste viralprogram - som daglig serverer deg deg de beste viralvideoene fra internetts verden. Takk for at du ser på Non Stop! Vis mer

Lysene skal egentlig forestille bedende hender, men ut fra reaksjonene i sosiale medier er det få som tolker det dithen.

På Twitter er det flere som reagerer med humor. En bruker kaller julekrybben en pedofilkrybbe.

- Lysestaken skaper opprør. En pedofilkrybbe sier mannen. Jeg vet jeg har sett den, og jeg tror jeg ler meg i hjel. Den er forferdelig. Skal du ha den i vinduet i desember?

På Instagram-kontoen til Eko stormarked i Malmö er det en følger som aldri kunne kjøpt lysestaken.

- Beklager, men hvem vil ha en lysestake som ser ut som en bunke gubber med stake? Det var ikke bare jeg som reflekterte slik da jeg spurte kollegene mine om de vil ha en slik lysestake.

Star Tradings administrerende direktør, Christer Johansson, sier til Aftonbladet at han kjenner til oppmerksomheten julekrybba har fått, og kan forstå hvorfor.

- Tolkningen ligger i betrakterens øyne. Jeg kan bare si at vi hadde seriøse hensikter da vi lagde den. Jeg synes selv det er en fin lysestake. Jeg kan ikke se at vi har såret noen, og vi vil ikke fjerne den fra sortimentet.

Samtidig mener Johansson at man ikke bør tolke julekrybba på den måten, og at de har fått mange positive tilbakemeldinger fra folk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer