Julemat kan være farlig for kjæledyrene

Mange spiser ting de ikke burde.

Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix
Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ribbe, medisterpølser eller nøtter er ikke nødvendigvis noe familiens firbeinte burde få en smakebit av. På veterinærklinikken er jula høytid for dyr som har spist noe de ikke burde.

Dyrevernalliansen advarer mot å la familiens dyr få smake på eventuelle rester etter julemiddagen eller flere andre typer julemat.

– Oppkast og diaré er veldig vanlig hos hunder i disse dager. Hunder får servert mat de vanligvis ikke pleier, og gjerne i store mengder. Dette kan sette magen ut av balanse, sier Dyrevernalliansens veterinær, Julie Grell.

– Sjokolade og druer må man passe ekstra godt på, dette kan være giftig for hunder. Beinrester kan splintre eller sette seg fast i tarmen og gi alvorlige skader, fortsetter hun.

For mye fettholdig mat kan også være farlig for kjæledyr, og veterinæren ber eiere ta det på alvor dersom dyrene blir syke.

I tillegg til uvant mat kan også julepynt føre til at en tur til dyrlegen blir nødvendig.

– Fremmedlegemer i mage og tarm ser vi dessverre en del av. Det medfører vanligvis operasjon og kan i ytterste konsekvens være dødelig hvis det ikke behandles, sier Grell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer