Julemiddag på italiensk restaurant

Trippeldrapsdømte Per og Veronica Orderud kunne i går nyte en bedre middag i «frihet». Sammen med sine advokater brukte de dagen til å forberede seg på ankesaken til norgeshistoriens største kriminalsak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går kunnne ekteparet Orderud nyte livet utenfor fengselsmurene. Paret soner på hver sin kant av landet, Per på Hamar og Veronica i Skien. De har truffet hverandre tre ganger siden drapsdommen falt 22. juni i år.

I går kveld traff ekteparet fra Sørumsand hverandre til middag, for siste gang før saken starter i Eidsivating lagmannsrett 14. januar.

- De får kun se hverandre under felles framstilling, sier Veronica Orderuds advokat Heidi Ysen til Dagbladet.

Politivakt

Under hele måltidet, som fant sted på den italienske restauranten Al Capriccio i Munkedamsveien i Oslo, ble ekteparet Orderud overvåket av politiet fra et annet bord i restauranten.

Dagbladet ble vennlig mottatt, men ekteparet fikk ikke svare på Dagbladets spørsmål. De ble besvart av advokaten til Veronica, Heidi Ysen.

- Veronica og Per reiser tilbake til sine respektive fengsler etter middagen, sier Ysen mens Per og Veronica nyter sin tiramisu-kake på andre siden av bordet.

Klart for nytt rettsdrama

Verken Per eller Veronica ville si noe til Dagbladet om hvordan de imøteser julen innenfor murene. De ville heller ikke kommentere hvordan de har forberedt seg på rettsaken.

Tidligere på dagen møtte ekteparet sine advokater på kontoret til Per Kristian Orderuds advokat Cato Schiøtz.

Ekteparet er idømt 21 års fengsel for medvirkning til drapet på Anne Orderud Paust, Kristian Orderud og Marie Orderud. Kristin Kirkemo Haukeland ble også dømt til 21 års fengsel. Lars Grønnerød ble dømt til fengsel i to år og seks måneder for uaktsom medvirkning.

Dommen er anket, og ekteparet møter hverandre igjen i retten når drapene skal behandles på ny.

I et intervju med TV 2 for en måned siden sa Per Kristian Orderud at det føles «uvirkelig» å være dømt for norgeshistoriens største kriminalsak.

- Det er helt forferdelig. Jeg kan ikke beskrive hvor ille det er, sa Per Kristian Orderud.

<B>SJELDENT MØTE: Middag på en restaurant i Oslo blir den eneste gangen Per og Veronica Orderud får se hverandre i jula. Til høyre forsvarer Heidi Ysen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer