Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Julemysteriet løst - her er «Sandra» og «Elin»!

Fremdeles mange uløste julegavemysterier i Dagbladets julegavedatabase.

 «SANDRA» og «ELIN»:  Navnene var den eneste informasjonen Postens julegavedetektiver hadde. Sammen med Dagbladet fant de riktig personer. Gaven skulle til Sandra Nyland i Haugesund og var fra Elin Marie Kvarme i Sarpsborg. Foto: Privat / Posten
«SANDRA» og «ELIN»: Navnene var den eneste informasjonen Postens julegavedetektiver hadde. Sammen med Dagbladet fant de riktig personer. Gaven skulle til Sandra Nyland i Haugesund og var fra Elin Marie Kvarme i Sarpsborg. Foto: Privat / Posten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Klokka 12.30 fredag publiserte Dagbladet en sak om mystisk julegave som var på avveie. De eneste ledetrådene pakken kunne gi, var at den var fra «Elin» til «Sandra». Det var også kjent at den ble sendt fra Sarpsborg.

Men et sted på veien til sin egentlige destinasjon, mistet pakken mottakerinformasjonen og havnet derfor hos Postens julegavedetektiver Joachim Madsen og Åse Lerfald på Alnabru i Oslo.

Den føyde seg da inn i Dagbladets liste over mystiske julegaver på avveie.

Ble tagget i Facebook-innlegg Nå er saken oppklart.

Bare tjue minutter etter at Dagbladet publiserte saken ble Elin Marie Kvarme fra Sarpsborg tagget i et Facebook-innlegg hvor saken om den mystiske gaven lå ved. Venninna som tagget Kvarme i innlegget hadde nemlig fått en gave av Kvarme med det samme gavepapiret.

- Da lo jeg godt, sier Kvarme til Dagbladet.

«Barneskrift» var Elins I saken hvor avsenderen og mottakeren ble etterlyst, konkluderte Dagbladet og julegavedetektiv Joachim Madsen med at gaven trolig stammet fra et barn på grunn av skriften på til-og-fra-lappen.

- Men det var min håndskrift, sier Kvarme om og ler høyt.

Hun forteller at gaven ble sendt 16. desember og skulle til en venninne i Haugesund.

Når fram til jul Den mystiske venninna «Sandra» heter Sandra Nyland. Da saken ble oppklart, ble hun raskt oppringt av venninna.

- Hun fortalte om artikkelen som hadde blitt delt på Facebook. Jeg visste ikke at gaven var på avveie, sier Nyland til Dagbladet.

Julegavedetektiv Madsen forteller til Dagbladet at julegaven nå er sendt med ekspresspost til Haugesund. Den ventes der i løpet av kort tid.

- I hvert fall før julaften med mindre noe dramatisk skjer, sier Madsen på spørsmål om når.

Roser detektivene og databasen Både gavemottakeren- og giveren mener Postens julegavedetektiver er et godt tiltak.

- Sender man gaver i posten, er det gjerne til familie eller venner som man kanskje ikke ser så ofte. Det er jo viktig at de kommer fram. Mange er jo også til barn, sier Nyland, som sier følgende om Dagbladets rolle oppe i det hele.

- Veldig stilig at dere har laget en database og hjelper til!