FALT NED I BRØNN: En gutt på to år har falt ned i en brønn som antas å være mellom 100 og 150 meter dyp. Foto: Paco Guzmán. Reporter: Kristoffer Løkås. Vis mer

Julen (2) falt ned i 100 meter dyp brønn. Redningsmannskapene sliter med å hente ham opp

Seks dager etter at toåringen falt ned i brønnen under lek har fortsatt redningsarbeiderne håp om å få ham opp i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forrige søndag falt to år gamle Julen ned i den 100 meter dype brønnen ved landsbyen Totalán nær Málaga i Andalucía.

Ifølge en slektning hadde familien dratt ut på landet og var i ferd med å koke «paella» da gutten falt ned i brønnen under lek.

- Vil ikke gi oss

Siden den gang har letemannskapene vært på desperat jakt etter toåringen, men håpet om å finne gutten i live svinner for hver time som går. Likevel har ikke redningsmannskapene gitt opp.

- Vi vil ikke gi oss før vi har reddet barnet. Vi har tro på at vi kan hente ham ut i live, sier tjenestemannen Maria Gómez til Reuters.

Tjenestemannen spådde i dag at de trenger minst to dager til på å hente ut gutten.

Bygger tunneler

Fredag bestemte mannskapene seg for å bygge en tunnel for å komme nærmere gutten.

- Det viktigste her er å komme seg så nærme gutten som mulig, enten vertikalt eller horisontalt, sier gruveingeniør Juan Escobar til nyhetsbyrået.

Ifølge Reuters har også redningsarbeiderne planer om å bygge en tunnel til, men det skjer først etter at de har reist en plattform som skal fjerne unna store mengder jord og rusk.

<strong>REDNINGSARBEIDERE:</strong> Julen (2) har vært nede i brønnen siden søndag, og jobber redningsmannskapene med å bygge tunneler i håp om å komme nærmere ham. Foto: GTRES / SPLASHNEWS.COM
REDNINGSARBEIDERE: Julen (2) har vært nede i brønnen siden søndag, og jobber redningsmannskapene med å bygge tunneler i håp om å komme nærmere ham. Foto: GTRES / SPLASHNEWS.COM Vis mer

Åpningen var ikke dekket til

Brønnen toåringen falt ned i forrige søndag ble boret opp i desember, og åpningen var ikke dekket til.

I dag takket innenriksminister Fernando Grande-Marlaska offentlige og private enheter for at de har satt «alle sine midler i disposisjon» i det han kaller en svært kompleks redningsoperasjon.

Det er andre gangen på kort tid at familien til toåringen rammes av en tragedie. Våren 2017 mistet de ifølge El País sin tre år gamle sønn som plutselig falt om død av hjerteinfarkt mens familien var ute og gikk tur på stranda.

Andre gangen familien rammes

Redningsarbeiderne har prøvd flere ulike metoder for å prøve å få gutten opp.

Først prøvde de å få opp jord og sand raskere med en hittil ukjent metode.

Deretter har de prøvd å grave en ny brønn like ved, enten helt parallell, eller på skrå. Men den slags er farlig fordi brønnen som gutten har falt ned i, ikke er fôret med rør. Å grave ny brønn kan utløse et skred.

Det tredje var å grave opp et større område, under åpen himmel, med store gravemaskiner.

Men nå har de altså bestemt seg for å grave tunneler i håp om å finne fram til gutten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer