<strong>FUNNET DØD:</strong> Etter 13 dager med intensiv leting, har redningsarbeidere funnet Julen Rosello død. FOTO: Marco Del Pozo / Reuters / NTB Scanpix
FUNNET DØD: Etter 13 dager med intensiv leting, har redningsarbeidere funnet Julen Rosello død. FOTO: Marco Del Pozo / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Julen (2) funnet død

Den spanske gutten har vært fanget i en brønn i 13 dager. Natt til lørdag ble han funnet død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til lørdag bekrefter spanske myndigheter at de har nådd fram til savnede Julen Rosello (2), som har vært fanget i en 30 centimeter bred og 100 meter dyp brønn i 13 dager.

Ifølge spanske El Pais ble gutten funnet død klokka 1.25 lokal tid, natt til lørdag. Familien, som hele tiden har håpet at redningsmannskapet skulle finne sønnen i live, er varslet om dødsfallet.

- Dessverre ... Til tross for at så mange mennesker har bidratt, var det ikke mulig ... Våre dypeste kondolanser går til familien, skriver politienheten Guradia Civil på Twitter.

Intensivt arbeid

Spanias statsminister, Pedro Sánchez, har tatt til Twitter for å vise sin medfølelse overfor familien til Julen.

- Vi har fulgt hvert steg i arbeidet med å nå ham nøye. Vi vil for alltid verdsette den utrettelige innsatsen fra de som har bidratt alle disse dagene. Mine tanker og min støtte går til foreldrene og deres kjære, skriver han.

I flere dager har redningsarbeidere jobbet med å bore en tunnel parallelt med brønnen, før de gravde seg inn mot brønnen for hånd.

I flere dager har redningsarbeider jobbet med å bore et nytt hull paralellt med brønnen, og en tunnel inn fra siden på 60 meters dyp for å nå ham, siden brønnen var for trang til at en voksen person kunne fires ned.

De siste meterne måtte graves for hånd, og Julen ble funnet på 70 meters dyp.

Rundt 300 personer er involvert i det omfattende redningsarbeidet.

Redningsleder Ángel García Vidal har fortalt at boringsarbeidet ble vanskeligere jo lenger ned i grunnen de kom. Hardheten i terrenget måles på en skala fra 1-9, der 9 er hardest.

Ifølge Vidal har flere av etappene under boringen vært på nivå åtte.

Falt ned i brønn

Julen Roselló falt ned i brønnen da han var ute og gikk med foreldrene sine ved landsbyen Totalán utenfor Málaga. Brønnhullet ble boret opp i desember, og åpningen var ikke dekket til.

Ifølge spanske medier ble flere familiemedlemmer vitne til at gutten falt ned i brønnen. En godtepose som gutten bar på ble liggende igjen ved åpningen, og familiemedlemmene har fortalt at de kunne høre gutten gråte nede i hullet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer