Juleneket kan knytte Gamal til drapet

SKIEN (Dagbladet): Et julenek er politiets hemmelige, tekniske spor i forsøket på å nagle Gamal Hosein (35) med 100 prosent sikkerhet til drapet på kona Gry.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet kan avsløre at det er funnet rester av et nek både i Gamals bil og på en brygge der han ble observert natta etter at Gry ble kvalt og drept.

Gamal Hosein og hans advokat er totalt ukjent med det tekniske sporet politiet håper skal bli et trumfkort i bevisrekken mot den drapssiktede ektemannen.

Nå pågår det nitide analyser av funnene. Genanalyser kan avsløre om restene som er funnet i siktedes bil og ved sjøen stammer fra samme neket.

Politiadvokat Jon H. Borgen nekter konsekvent å kommentere tekniske funn med andre ord enn at «flere ting er til analyse».

Ble «politimat»

Tradisjonen tro kjøpte tobarnsfamilien Hosein et nek for å skape julestemning og mat til småfuglene. Neket henger fortsatt på et tre i hagen. Neket ble lagt bak i familiens røde Opel Kadett, og det drysset selvsagt en del. Fuglematen har nå blitt «politimat».

Etter at Gamal Hosein ble arrestert og siktet for drapet på kona, ble bilen hans saumfart av tekniske eksperter fra Kripos og Skien politistasjon. Det ble gjort flere funn som en da ikke visste kunne være med på å oppklare saken. Et «uskyldig» nek kan nå løse drapet.

Etterforskerne jublet i det stille da det da det på en brygge i Langesund ble gjort tilsvarende funn av rester fra et fuglenek. På denne brygga ble Gamal Hosein observert i sin røde bil natt til søndag den 14. januar. Han nekter for å ha vært der. Det store spørsmålet er om analyser kan sannsynliggjøre at nekrestene stammer fra den samme bunten.

Liket av Gry ble funnet i Porsgrunnselva forrige tirsdag. Det betyr at hun ikke kan ha blitt dumpet i Langesund, men at han der kan ha gjort et forsøk på å kvitte seg med liket eller Grys eiendeler. Politietterforskerne er sikre på at Hosein har vært flere steder ved sjøen, for å finne et dumpested for liket og for å kvitte seg med Grys veske.

Tekstmelding

Politiet mener at drapet skjedde i blindt raseri inne på familiens kiosk- og videobutikk da ektemannen fikk bekreftet sine mistanker om at Gry hadde et kjærlighetsforhold til en ung mann i Israel. Han skal ha oppdaget en tekstmelding på hennes mobiltelefon.

At drapet skjedde i affekt, kan forklare hans kjøretur natta etter: Jakten på et sted å kvitte seg med lik og eiendeler.

Gamal Hosein innrømmer å ha kjørt gjennom bomstasjonen til Porsgrunn for - som han sier det - å «se på livet». Men han blånekter for å ha vært ved sjøen både i Helgeroa og Langesund der det gjort observasjoner av hans bil.

Politiet fester stor lit til observasjonene. I Helgeroa satt en kvinne og noterte nummeret på alle bilene som kjørte ved kaiområdet denne natta. Hun hadde blitt forstyrret av bilbråk og ville finne ut hvem synderne var.

Da skal Gamal Hosein ha kommet kjørende. Kvinnen satt klar med pennen og noterte.

Men uhell i hell for politiet:

Kvinnen kan bare dokumentere de tre første sifrene: ND765...

Forklaringen er at arket hennes var stapp fullt og at hun noterte de to siste numrene på et nytt ark.

- Men det arket har hun ikke klart å finne igjen, sier en kilde til Dagbladet.

Det er foreløpig et ubesvart spørsmål om det er gjort funn av kornrester på ei brygge i Lensmannsdalen i Skien der politiet har gjort grundige undersøkelser.

<B>HÅP:</B> Politiet håper at rester av et julenek kan nagle Gamal Hosein til drapet på kona Gry. Det er funnet rester av et julenek i Hoseins bil og på en brygge i Langesund. Selve juleneket henger fortsatt i hagen.