«Julenissen finnes ikke og 20 småbarn ble massakrert på en skole i USA». Med disse ordene til tre smårollinger sørget en britisk nisse for en rask avskjedigelse. Bilde viser en illustrasjonsnisse som ikke er knyttet til saken.  Foto: AFP PHOTO/Karen BLEIER
«Julenissen finnes ikke og 20 småbarn ble massakrert på en skole i USA». Med disse ordene til tre smårollinger sørget en britisk nisse for en rask avskjedigelse. Bilde viser en illustrasjonsnisse som ikke er knyttet til saken. Foto: AFP PHOTO/Karen BLEIERVis mer

Julenissen fikk sparken etter massakrefortelling

Først fortalte han småbarna om skoleskytingen i USA. Deretter sa han at nissen ikke finnes. Nå er han arbeidsledig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Julenissen ved et handlesenter i England har fått sparken, etter at han tok tre småbarn på fanget og fortalte dem om den blodige massakren av 20 seksåringer på en skole i USA, skriver guardian.co.uk.

Deretter gikk han over til å fornekte nissens eksistens.

Det startet da Ryan (10), Amy (7) og Katie (6) forsikret ham om at de har vært snille i år.

- Vel, det finnes slemme folk i verden, svarte julenissen som kostet rundt 60 kroner per barnesnute.

- Fæle ting skjer, som det som skjedde med barna i Amerika, fortsatte han, og gikk ifølge Wendy Kennett, barnas mor, over til å beskrive skoleskytingen i detalj.

Til slutt måtte far gripe inn og avbryte drapsskildringene, men nissen stoppet ikke der. Han ba de to jentene om å gå, slik at han «kunne få et ord med deres bror».

Etter å ha hvisket noe i øret til tiåringen, brøt han ut i gråt, løp over til foreldrene og sa «Julenissen sier han ikke er ekte, at det bare er pappa og deg». Etter å ha hørt storebrors rystende og for dem helt ferske opplysninger, ble også de to minste redusert til tårer.

- Vi har akseptert kundenes versjon, og avskjediget julenissen. Vi ber om unnskyldning og har refundert kostnaden [for å snakke med nissen], sier talsmann for hagesenteret Notcutts, Jim Hawker.

Han legger til at de også har fått billetter til arrangementet Winter Wonderland i London.

- Jeg var rasende. På det tidspunktet hadde jeg tre gråtende barn. Det var den verste dagen i livet mitt, sier moren Wendy Kennett om den traumatiske opplevelsen.

Og dagen skulle bli verre.

Som plaster på såret og trøst, dro familien for å spise på en restaurant i nærheten. Her kom barna i snakk med en ballongartist, og fortalte ham at de har skrevet brev til nissen.

- Det er bortkastet tid, lød svaret.

- Julenissen er min beste venn. Vi gikk på ski forrige helg, og han sa at han ikke gidder å lese brev. Han har bedre ting å gjøre, sa ballongartisten til barna.

Restauranten legger seg flate.

- Hungry Horse er lei seg for å høre at våre unge gjester ble opprørt av en innleid underholder, særlig så nær jul, sier talskvinne Amy Golledge til guardian.co.uk.