Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Julenissen trosser renta

Den norske julehandelen går så det griner. Vi strammer kanskje inn livreima, men ikke denne jula. Kjøpesentra landet over melder om klar økning siden 1997.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et av de største sentrene i Norge, Sandvika Storsenter, regner sågar med en juleøkning på elleve og en halv prosent sammenlignet med desember i fjor. Sentersjef Thomas Rønnings handelspalass i Bærum preges ikke av dårlige tider og høyere rente.

- Det er liten tvil om at hver enkelt kunde bruker mer penger enn i fjor. Folk har ikke skjerpet seg, og hvis de begrenser forbruket, gjør de det ikke i jula, sier Rønning.

Folk handler mer i Bergen også. Lagunen kjøpesenter regner med en økning på fem prosent.

- Mat har hatt svakest økning, mens helsekost, apotekvarer og resier øker mest, opplyser senterdirektør Tore Moberg. Han tror bergenserne har god økonomi enn så lenge. De unner seg i alle fall Lagunens utvalg av varer: Mat, klær, sko, reiser og helseprodukter.

-Rekordomsetning

Landets største kjøpesenter, City Syd i Trondheim, omsetter for 1,3 milliarder kroner i året. Desember 1998 har vært og kommer til å bli en god måned.

- Vi forventer en økning på fem prosent, det vil si rekordomsetning, forteller fungerende senterdirektør Tove Pegdan. Trønderne fordeler julehandelen sin jevnt på alle bransjer.

Et av Bodøs største kjøpesenter ligger hele syv prosent over desember 1997. Økningen fordeler seg jevnt på alle bransjer, opplyser senterleder Jarl Jensen.

Enda lenger nord i landet, melder Jekta Handelssted i Tromsø om solid julehandel i år også.

- Prognosen forteller om en økning på syv prosent. Vi har spesielt bra økning innenfor dagligvarer og klær, forteller Inge Forsaa.

Stagnasjon i Oslo

Kjøpesenteret Oslo City skiller seg fra landets øvrige, for der regner man ikke med noen markant økning i år. Senterledelsen tror de labre tallene kommer av generell stagnasjon i den norske økonomien og rekordomsetning i fjor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling