Julenissen utbrent

KØBENHAVN (NTB-Reuters): Danske barn anno 1997 må belage seg på å punge ut hvis de vil ha en presang av julenissen i år. Han er overarbeidet på grensen til det utbrente og klarer snart ikke å besvare en ønskeliste til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Julenissen er dessverre ute av stand til å svare på brev han mottar på denne tiden av året, meldes det fra stiftelsen Grønlandsnissen i Danmark.

- Men han elsker like fullt å høre fra barn og vil gjerne at de fortsetter å skrive til ham - c/o Nordpolen, Grønland - for å hjelpe oss å støtte Røde Kors, heter det videre.

Organisasjonen opplyser at de måtte slutte å sende barn presanger i 1995 av økonomiske grunner. - Rundhåndetheten kostet stiftelsen 1-1,5 millioner kroner i året, og dette kunne vi rett og slett ikke makte, sier en talskvinne ved Julenissens København-kontor.

Men stiftelsen vil nå prøve å løse krisen ved å fortsette å sende gaver mot at ønskelisten oversendes nissen i form av et spesielt postkort som koster 20 kroner. Overskuddet av kort- og frimerkesalget går til Danmarks Røde Kors.