FHI om julefeiring

Juleråd: Tenk nøye gjennom dette

Folkehelseinstituttet kommer nå med egne anbefalinger for høytida.

FHI’s avdelingsdirektør for smittevern og beredskap, Line Vold, forteller at det trolig blir lavere smittetall i jula. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De siste ukene har det igjen vært en kraftig økning i antallet coronatilfeller. Derfor går vi nå inn i julehøytiden for andre året på rad med en presset helsetjeneste, høye smittetall, og et stort behov for helsehjelp.

I tillegg har den nye omikron-varianten også vist seg å ha et betydelig høyere potensial for smittespreding enn delta-varianten. Derfor har Folkehelseinstituttet (FHI) nå kommet med en rekke smitteråd, som skal redusere risikoen for smittespredning i jula.

- For å redusere risiko for smitte, bør vi begrense sosialt samvær og tenke nøye gjennom hvem vi vil prioritere å møte i jula, sier kriseleder og avdelingsdirektør i FHI Line Vold.

- Ikke bytt gjester hver dag

Tidligere i desember ble det er gitt en nasjonal anbefaling om å ikke ha flere enn ti gjester hjemme. Samtidig er det åpnet for at alle kan ha eller delta i ett selskap med inntil 20 gjester én gang (i tillegg til de du bor sammen med).

- Det betyr ikke at du kan ha ti ulike gjester hver dag, eller ha besøk av 20 gjester en dag og så dra på besøk der du er en del av andres selskap med 20 gjester de andre dagene i jula. Tenk gjennom hva som er nødvendig av sosiale sammenkomster og overnattinger, og hva du kan klare deg uten, sier Vold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer