Julerush på bordellene

Det er innbringende tider hos massasjeinstituttene i førjulsstria. Pågangen av berusede julebordsgjester er stor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I julebordstida kommer dresskledde forretningsmenn rett fra hovedstadens restauranter til byens ulike massasjeinstitutter.- Noen menn er så fulle at de ikke får noe særlig utbytte av sitt besøk. Andre kommer uten penger eller er kranglete. Uansett er julebordssesongen innbringende, fordi det betyr stor pågang på hverdagskveldene. Tirsdag, onsdag og torsdag er best, forteller «Charlotte», som jobber i ett av Oslos mange massasjeinstitutter.

Tjener gode penger

«Kristina» (24) jobber på et annet institutt, og bekrefter at førjulstida er travel : - Folk kommer rett fra julebord. Både julebordssesongen og jula er travlere enn ellers, sier kvinnen, som ikke legger skjul på at jobben er godt betalt. - Det meste jeg har tjent på ei vakt, er 14500 kroner. Jobben er helt grei den, så lenge man setter klare grenser for seg sjøl og ikke bruker dop. Vi er helt vanlige mennesker, selv om vi gjør den jobben vi gjør, understreker hun. Hun har aldri opplevd at en kunde kommer bare for massasje.

Tøff konkurranse

Også «Charlotte» (34) kan tjene godt i desember: - Ei natt i forrige uke tjente jeg 12000 kroner. Jeg hadde sju- åtte kunder. Men det hører til sjeldenhetene å ha en så bra inntekt. Det er tøffe tider i bransjen, konkurransen er stor. «Charlotte» har jobbet ved ulike massasjeinstitutter, og sier at etter at østeuropeiske prostituerte kom i hopetall, er markedet nærmest ødelagt. Forholdene på bordellene er blitt mye tøffere: - Man må bare adlyde og gjøre som innehaverne sier, ellers mister man jobben.Kommer «Charlotte» noen minutter for seint til «vakta», blir hun avkrevd en klekkelig bot av arbeidsgiveren. - Slike bøter er blitt vanlig på massasjeinstituttene, forteller hun, og legger til at prostitusjon på innemarkedet ikke er så lukrativt som mange tror. Prisen varierer fra 250 til 800- 900 kroner, avhengig av hva slags massasje det er. Det er først bak den låst døra at massøsen kan tilby kunden noe mer, og da er det et forhold mellom de to. For ekstratjenester betaler kunden gjerne fra 1000 kroner og oppover. - Det er ikke alltid kundene har penger til mer enn en enkel massasje. Da blir fortjenesten dårlig, sier «Charlotte». Massøsene må også betale en andel av såkalte fellesutgifter, som husleie.Ingen vil assosiere den 34 år gamle østlandsjenta med prostitusjon. Hun ser både sunn og frisk ut, har aldri brukt stoff, og lever et normalt liv utenom jobben.

Lever et dobbeltliv

- Det er et dobbeltliv, med de psykiske påkjenningene det medfører. Man er alltid på vakt i redsel for å bli avslørt eller gjenkjent. De fleste av familie og venner vet ikke om dette. De tror jeg har en streit jobb, sier «Charlotte». «Tina» ønsker å slutte: - Det er ikke lett. Når du har jobbet som prostituert i flere år, har du et forklaringsproblem. - Kan du ikke begynne på skole, ta en utdannelse? - Det er ikke så enkelt som man tror. Jeg har store problemer med å konsentrere meg, er engstelig, nesten paranoid, sier «Tina». Hun hadde ikke psykiske problemer da hun ung og naiv tok jobben som resepsjonist i et massasjeinstitutt. Hun ante ikke hva hun viklet seg inn i. Hun trengte penger. Plutselig var hun i gang med å selge sex. Hun føler seg fanget.

JULETRAVELT: - Mennene kommer rett fra julebord til massasjeinstituttene, sier prostituerte «Kristina», som jobber på et av hovedstadens massasjeinstitutter. Førjulstida er svært innbringende.