Juleterror avverget i Australia – fem pågrepet

- Kunne blitt et alvorlig angrep.

RAZZIA: Lille julaften lokale tid slo australsk politi til mot flere adresser i Melbourne. Foto:AAP / Julian Smith / via REUTERS / NTB scanpix
RAZZIA: Lille julaften lokale tid slo australsk politi til mot flere adresser i Melbourne. Foto:AAP / Julian Smith / via REUTERS / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et IS-inspirert terrorangrep i Melbourne sentrum første juledag er blitt avverget etter flere razziaer i byen, opplyser australsk politi. Totalt fem personer er pågrepet.

- Terrorplanlegging

De pågrepne planla å angripe flere populære steder i den sør-australske byen, blant annet togstasjonen Flinders Street, Federation Square og St. Pauls katedral, sier politisjef Graham Ashton i delstaten Victoria.

- De siste to ukene har vi gjennomført en kriminaletterforskning rundt det vi mener var en terrorplanlegging. Vi tror planen var å gjennomføre det vi kaller et multi-metode angrep, muligens på første juledag, sier han og legger til at angrepet skulle gjennomføres ved bruk av eksplosiver og andre våpen.

- Hvis dette hadde gått under radaren, kunne det blitt et alvorlig angrep. Et stort antall mennesker kunne blitt drept og såret.

Under raidene sine fant også politiet en improvisert eksplosiv innretning.

400 tungt bevæpnede politifolk var med på razziaene i flere bygninger sent torsdag og tidlig fredag, og politiet sier at de tror at «trusselen er nøytralisert».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer