Juletogene snart fulle

Nå er juletogene og juleflyene allerede så godt som fulle. NSB kan ikke lenger oppfylle ønsker om billettkjøp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mange av juletogene er allerede fulle. Den eneste muligheten er bestilte billetter som ikke blir hentet, sier informasjonskonsulent Hans-Petter Lyshaug i NSB.

Allerede tidlig i desember begynte det å bli problematisk å få plass på nattogene hjem til jul. Nå er også dagavgangene, inkludert ekstraavgangene, på det nærmeste fullstappet av juleturister med hjemlengsel. Fra 19. desember og fram til julaften har NSB satt opp 26 ekstratog med til sammen 222 vogner. 20 vogner er satt opp på Dovrebanen, tre på Bergensbanen, to på Nordlandsbanen og en på Sørlandsbanen. NSB regner med å ha 100.000 reisende i løpet av juledagene. Spesielt er det vanskelig å reise nordover fra Oslo, melder Dagsavisen Arbeiderbladet.

Fulle fly

Også i luften begynner det å bli trangt om plassen. SAS har bare fullprisbilletter igjen til Nord-Norge. Også i Braathens SAFE er det få billigbilletter igjen, men det er foreløpig ikke noe problem å kjøpe fullpris. Braathens har i år satt opp ekstrafly til Evenes, Tromsø, Bodø, Molde, Kristiansand - samt til Alicante og Malaga for dem som foretrekker noe annet enn hvit jul.

Fredag 19. desember ser ut til å bli den store utfartsdagen, og enkelte som hadde planlagt å reise hjem fredag må utsette reisen til lørdag.