Juletrafikken i rute

Den siste helgen før jul ble preget av liten trafikk og få forsinkelser. NSB og flyselskapene kunne melde om tog og fly i rute.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dagen i dag var forbausende rolig. De fleste julefarerne reiste enten fredag eller i går, eller så drar de i morgen. Trafikken vil bli svært stor i morgen og tirsdag, sier vaktsjef Jan Petter Gustavsen ved SAS' vaktkontor på Fornebu til NTB.

Informasjonskonsulent Mia Brambani i NSB melder om tog i rute, fulle av julestemte passajerer.

- Dette er den travleste tiden i året for oss, rushet fortsetter fram til julaften. Vi har 26 ekstratog og 222 ekstra vogner i julen i år. De fleste avgangene er fulle, men fremdeles er det mulig å få plass på enkelte avganger på Bergensbanen og Sørlandsbanen, forteller hun.

Statens Vegvesen melder om flere nattestengte fjelloverganger og glatt føre på en rekke strekninger på grunn av is- eller snødekke. Enkelte fjelloverganger, blant annet over Hardangervidda (riksvei 7), Vikafjellet (riksvei 13) og Saltfjellet (E6) stenges fra julaften kveld til 1. juledag.(Rv 7 til 27. desember).

- Ellers har helgetrafikken vært litt mindre enn normalt, bortsett fra rundt kjøpesentrene. Det har verken vært køer eller forsinkelser på veiene, opplyser vaktoperatør Eva Becker ved Vegtrafikksentralen til NTB.

(NTB)